Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaat Europese aanbesteding gemeente Emmen

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht, Hulpmiddelen VGH, 9 augustus 2000

resultaat Europese aanbesteding gemeente Emmen
Harting Bank nieuwe leverancier hulpmiddelen voor gehandicapten

Vanaf 1 oktober 2000 wordt de firma Harting Bank uit Voorburg (met o.a. een vestiging in Groningen) de nieuwe leverancier van hulpmiddelen voor klanten die gebruik maken van de Wet voorziening gehandicapten. Dit is het resultaat van de Europese openbare aanbestedingsprocedure die is doorlopen.

Eind 1999 heeft de gemeenteraad besloten om een aanbestedingsprocedure te starten voor de levering en het onderhoud van hulpmiddelen. Vanuit de Europese regelgeving was de gemeente verplicht de levering van deze hulpmiddelen Europees aan te besteden. Hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld rolstoelen, scootmobielen, douchestoelen, enz.

De aanbesteding is begin juni jl. gepubliceerd. Uiteindelijk hebben vijf bedrijven een offerte ingediend. Uit de beoordeling van de aanbiedingen is gebleken dat de firma Harting Bank de economisch meest voordelige aanbieding heeft gedaan. Hierbij is gelet op kwaliteit, technische bijstand, prijs en service. Het college van burgemeester en wethouders heeft dan ook besloten om een contract aan te gaan met genoemd bedrijf.

Het nieuwe contract zal ingaan per 1 oktober 2000 en loopt drie jaar, met de mogelijkheid het contract twee maal met een jaar te verlengen. Tot 1 oktober blijft de huidige leverancier, de firma Welzorg, de levering en het onderhoud van de hulpmiddelen verzorgen. Samen met Welzorg en Harting Bank zal de gemeente werken aan een soepele overgang. De firma Harting Bank zal een vestiging in Emmen openen.

Met de nieuwe aanbesteding kan de gemeente Emmen rekenen op een besparing van ongeveer 1 miljoen structureel per jaar (op basis van huidige aantallen verstrekkingen).Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie