Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aantal verkochte gebruikte auto's gedaald

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Iets minder gebruikte auto's verkocht

Het aantal verkochte gebruikte auto's in het tweede kwartaal van dit jaar is iets teruggelopen in vergelijking met vorig jaar. In totaal werden 487.093 gebruikte auto's verkocht ten opzichte van 496.762 in het jaar ervoor. Het aantal verkochte auto's door professionele autobedrijven is iets afgenomen met 3,4 % in vergelijking met 1999. Ze verkochten gezamenlijk 306.530 auto's. Dat blijkt uit cijfers van het RDC Datacentrum, bewerkt door BOVAG.

Over de eerste zes maanden staan de scores wel in de plus. Het totaal aantal verkochte gebruikte auto's is 979.075. Terwijl er vorig jaar tussen januari en juni 962.517 gebruikte personenauto's van eigenaar zijn gewisseld. Volgens BOVAG beantwoorden deze cijfers aan de verwachtingen. Na 2 topjaren gaan de verkopen naar een stabiel niveau. In het verleden heeft de organisatie dat al vaker gezien. De markt herstelt zich als in een golfbeweging en volgt hiermee het aantal verkopen van nieuwe personenauto's. (370.766 in de eerste zes maanden van dit jaar hetgeen
1,5 % achter blijft bij 1999 maakte de RAI onlangs bekend).
Ondanks dat het goed gaat met de economie in Nederland zijn er ontwikkelingen op het gebied van consumptief krediet, hoge brandstofprijzen en hogere rentetarieven die de consument voorzichtiger maken met hun aankopen. BOVAG verwacht dat in het tweede helft van het jaar de verkoop weer aantrekt, maar mogelijk iets minder dan voorgaande jaren.

EINDE BERICHT

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie