Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van woensdag op donderdag
11:27 donderdag 10 augustus 2000

Martin Panman
0651611628

Zuidwolde

Auto tegen boom
Vannacht reed een 29 jarige automobilist afkomstig uit Veeningen tegen een lantaarnpaal en een boom. De man reed met zijn auto over de Drogterweg en bij een splitsing in die weg verloor hij de macht over het stuur. Hij reed rechtdoor, reed een lantaarnpaal omver en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond, maar zijn auto werd zwaar beschadigd.

Roden

Aanrijding
In Roden gebeurde gisteravond een aanrijding tussen twee personenautos. Een 48 jarige man uit Roden reed met zijn auto vanaf een parkeervak de Raadhuisstraat op om deze over te steken. Daarbij merkte te laat dat er een andere auto op de Raadhuisstraat reed. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de overstekende auto. De Rodenaar bleek echter alcohol te hebben gebruikt. De man moest mee naar het politiebureau. Daar werd een bloedproef van hem genomen. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De uitslag van de bloedproef is nog niet bekend.

Zorgvlied

Aanrijding
Op de Dorpsstraat in Zorgvlied gebeurde gisteravond een aanrijding. Een 19 jarige automobilist uit Boijl reed met veel bravoure weg in de auto van zijn moeder. Echter op een T-kruising moest hard geremd worden en dat ging mis. De auto reed rechtdoor, ramde een betonnen paal en kwam in enkele struiken tot stilstand. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor een blaasproef. Hij blies 320 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.

Roden

Ongeval
In Roden gebeurde gistermiddag een aanrijding op het Julianaplein. Een 71 jarige bestuurder van een personenauto sloeg rechtsaf en merkte te laat dat er een 58 vrouw op een fiets naast hem reed. De vrouw, een inwoonster van Roden viel en is met onbekend letsel overgebracht naar het AZ in Groningen.

Borger

Aanrijding
In Borger gebeurde gistermiddag een aanrijding tussen twee personenautos. Een 83 jarige bestuurder van een auto verleende op de kruising Rolderstraat Koesteeg geen voorrang aan een 42 jarige bestuurder, woonachtig in Weiteveen. Deze reed in zijn auto met aanhangwagen tegen de auto van de 83 jarige inwoner van Borger. De auto van deze bestuurder belandde in de sloot. De man uit Borger raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is gewond overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Assen

Auto gordels
Gisteren is er op verschillende plaatsen in Assen een controle op het dragen van autogordels geweest. 26 bestuurder kregen een proces-verbaal wegens het niet dragen van de gordel. Ook moesten 77 bestuurder blazen om te controleren of ze ook alcohol hadden gebruikt. Niemand blies te veel.

Hoogeveen

Inbraak en diefstal
Gisteravond is er ingebroken bij een bedrijf aan de Voltastraat in Hoogeveen. Door een gat in het hekwerk te knippen kon met op het terrein komen. Op het terrein stond een BMW, voorzien van het kenteken NT-JS-92. Nadat eerst het toegangshek was vernield, zijn de inbrekers er met de BMW vandoor gegaan. De eigenaar deed aangifte. Emmen

Diefstal uit winkel

Naar aanleiding van een melding dat er een winkeldiefstal was gepleegd bij een winkel aan de Baander in Emmen is door de politie een onderzoek ingesteld. De winkelier kon een goed signalement opgeven en dat resulteerde er in dat drie verdachten konden worden aangehouden van respectievelijk 14, 21, en 25 jaar, afkomstig uit Sneek, Dronten, en Rotterdam. Ze bleken in meerdere winkel diefstallen te hebben gepleegd, met een totale waarde van 1500 gulden. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie