Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Praag opent nieuw complex jeugdopleiding Ajax Cape Town

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Van Praag opent nieuw complex jeugdopleiding Ajax Cape Town Amsterdam, donderdag 10 augustus 2000.

Michael van Praag, voorzitter van AFC Ajax heeft donderdag in Kaapstad het nieuwe jeugdcomplex van Ajax Cape Town geopend. De naam is 'Ikamva', Xhosa voor 'de Toekomst', is een gemodelleerd naar het jeugd- en amateur-complex van Ajax in Amsterdam. De totale kosten voor de bouw bedroegen 3 miljoen gulden.

Het complex bestaat uit vijf voetbalvelden, een sporthal met daarin een speciale, voor voetbal geschikte astroturf trainingsondergrond en zeven kleedruimtes. Verder zijn er speciale fysiotherapiekamers en medische faciliteiten. Ikamva, zonder twijfel een van de beste trainingscomplexen van Afrika, biedt daarnaast kantoorruimte en vergaderzalen voor het management en kan, net als in Amsterdam, dienst doen als clubhuis.

Met de bouw van 'Ikamva' wil Ajax Cape Town laten zien dat het bereid is te investeren in de toekomst van voetbal in Zuid Afrika. Alle Zuid-Afrikaanse Ajax-spelers, vanaf de jongste jeugd tot aan het eerste professionele elftal, zullen gebruik maken van de nieuwe faciliteiten.

John Comitis, directeur van Ajax Cape Town, is een tevreden mens: 'Het moment is gekomen waarop visie werkelijkheid wordt. We kunnen oprecht zeggen dat onze club op weg is vanuit Zuid-Afrika internationaal aanzien te verwerven.'

Ajax is in Zuid Afrika een samenwerkingsverband aangegaan en richt zich op de ontwikkeling van de jeugd. De grootste talenten van Ajax Cape Town krijgen de kans om in Amsterdam, op de Toekomst, stage te komen lopen.

De 18-jarige Steve Pienaar is het eerste talent die vanuit Zuid-Afrika de overstap zal maken. Pienaar, talent van het jaar in Zuid-Afrika, zal uitkomen in het tweede elftal. Hij tekende in juli al een contract voor 5,5 jaar, maar zijn dienstverband gaat pas in op 1 januari vanwege verplichtingen met het Olympisch elftal.

Website Ajax Cape Town

Dossier Ajax Cape Townreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie