Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda stelt financien beschikbaar voor molen De Hoop

Datum nieuwsfeit: 11-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


COLLEGE STELT FINANCIEN BESCHIKBAAR VOOR RESTAURATIE MOLEN DE HOOP

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om maximaal 1.000.000,- aan restauratiemiddelen beschikbaar te stellen voor de restauratie van de molen De Hoop aan de Liesboslaan in Princenhage. De molen en het pakhuis ernaast zijn in een zeer slechte bouwkundige staat en staan op instorten. De restauratie vraagt dus spoed. Met het beschikbaar stellen van deze middelen is de restauratie gewaarborgd.

De gemeente stelt met de eigenaren, de heer en mevrouw Hof, een overeenkomst van subsidieverstrekking op waarin de afspraken worden vastgelegd

. Naar alle waarschijnlijkheid kan de uitvoering van de restauratie dit najaar beginnen.

De gemeente Breda stelt het geld beschikbaar voor de restauratie omdat ze grote waarde hecht aan het behoud van haar monumenten. Het voorstel komt aan de orde in de commissie Economische zaken, Cultuur en Grondbedrijf van 16 augustus en in de commissie Middelen van 29 augustus.

Breda, 11 augustus 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie