Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 11-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 11-08-2000 Politieberichten van 10/8 (13.00 uur) t/m 11/8 (07.00 uur)

Workum: inbraak winkel
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in de surfshop aan de Suderseleane. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. Uit de winkel zijn een onbekend aantal surfattributen(waaronder zeilen, masten, jassen en surfplanken) weggenomen. Een 58-jarige inwoner uit Dronten, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: brand in kantoor
Donderdag omstreeks 09.15 uur kwam er een brandmelding binnen van een bedrijf aan de Uitheiing. In het kantoor van de chroomspecialist was brand ontstaan. Het kantoor gedeelte is ondergebracht in een loods, waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd. Een werknemer, een 36-jarige inwoner uit Heeg, rook een brandlucht en ging op onderzoek uit. In het kantoor van zijn buurman zag hij een telefoonboek in de brand staan, dat naast een kookplaatje lag, dat nog aanstond. De brandweer, die inmiddels ter plaatse was, behoefde niet handelend op te treden. Van een uitslaande brand was geen sprake, wel liep het bedrijf een flinke rookschade op.

Drachten: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op De Stok. Het rechter portieraam werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner uit Drachten, heeft aangifte gedaan.

Sneek: diefstal geld
Woensdag tussen 13.15 en 13.30 uur klopte een onbekende vrouw aan bij een 78-jarige inwoner uit Sneek, wonende aan het Kleinzand. De man deed de deur open en de vrouw vroeg of zij even mocht bellen, daar zij haar vriend was kwijtgeraakt. Dit werd toegestaan, doch de vrouw kon volgens haar zeggen, geen contact krijgen. Zij vroeg vervolgens een glaasje water. Dit werd voor haar uit de keuken gehaald. Na dit te hebben opgedronken, verliet de vrouw de woning. De man kwam toen tot de ontdekking dat zijn geld (klein bedrag) uit de portemonnee was verdwenen en ook een pakje sigaretten was meegenomen. De vrouw sprak Nederlands en was ongeveer 1.60 meter groot, blank, donker haar tot op de schouders, leeftijd ongeveer 24 jaar.

Lemmer: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 13.55 uur kwam er een melding binnen dat bij de Spar aan de Lijnbaan een winkeldiefstal was gepleegd en dat de verdachten waren vertrokken in een personenauto. Even later werd de auto rijdend aangetroffen op de Rondweg in de richting van de Zijlroedebrug, die openstond. Hierop de vier inzittenden van de personenauto aangehouden en overgebracht naar het bureau in Lemmer. In de auto werden diverse goederen (o.a. vlees, tubes met creme, flacons) aangetroffen, die van diefstal afkomstig waren. De verdachten, een 30-jarige inwoner uit Huizen, een 45-jarige inwoner uit Sneek, een 25-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom en een 29-jarige inwoner uit Bergen op Zoom, zijn gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Drachten: inbraak auto
Donderdag tussen 00.10 en 03.30 uur werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond naast een woning aan de Ratelwacht. Vermoedelijk heeft een portierruit op een kier gestaan en heeft men dit met kracht naar beneden geduwd. Uit de auto werden een herenjack, een kentekenbewijs en 3 cd's weggenomen. De eigenaar, een 26-jasrige inwoner uit Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal portemonnee
Donderdag omstreeks 14.35 uur vroeg een onbekende man bij de Nieuwe Weme aan de Willem Lodewijkstraat aan een 47-jarige inwoonster uit Leeuwarden of zijn kleingeld kon wisselen. Toen de vrouw haar portemonnee pakte, sloeg de man toe en griste hij de portemonnee uit haar handen. De vrouw achtervolgde de man nog wel, maar op de Emmakade raakte zij hem kwijt. Op de plaats waar de man de portemonnee uit de handen van de vrouw griste, liet hij een pasje achter met daarop zijn naam. De politie wist toen wie ze moest hebben en even later kon op De Tuinen de man, een 28-jarige inwoner uit Leeuwarden, worden aangehouden. Het geld had hij al uit de portemonnee gehaald en deze had hij daarna weggegooid.

Surhuizum: brand rietendak
Donderdag omstreeks 15.00 uur waren twee mannen, de eigenaar en zijn neef, bezig de woning aan It Noard te voorzien van een nieuwe rieten kap. Een kant van het dak was al gedekt. Aan de andere kant moest eerst nog een dakkapel met mastiek worden gedekt. Tijdens het mastieken vatte het riet vlam. De eigenaar, een 23-jarige inwoner uit Surhuizum, trachtte dit eerst nog met zijn handen te doven. Het gevolg hiervan was dat hij tweegraads brandwonden opliep en hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De brandweer heeft de zaak geblust. Hoe groot van de schade is, kon nog niet worden gezegd.

Drachten: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 13.45 uur op de Raai een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen. De bestuurster van de personenauto, een 57-jarige inwoonster uit De Wilgen, reed over de Raai en wilde op een gegeven moment linksaf een inrit inrijden. Een achter haar rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 46-jarige inwoner uit Losser, bemerkte te laat dat de voor hem rijdende personenauto stilstond om af te slaan. De vrachtwagen botste met de linkervoorzijde tegen de rechterachterzijde van de personenauto. De bestuurster van de personenauto werd met mogelijk nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De personenauto raakte zwaar beschadigd.

Heerenveen: meisje valt van schommel
Donderdag omstreeks 21.30 uur was een 12-jarig meisje uit Heerenveen samen met twee vriendinnen aan het spelen in de speeltuin aan de Trekker. Op een gegeven moment sprong zij van de schommel en kwam op haar schouder terecht. Het meisje is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Lemmer: vernieling
Donderdag omstreeks 23.10 uur werd op de Plattedijk een telefooncel vernield. De ruiten van de cel werden ingegooid met een steen. Daar een patrouille in de onmiddellijke omgeving was, konden direct twee verdachten worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau. De jongens, 16 en 17 jaar, beiden uit Lemmer bekenden de vernieling te hebben gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Holwerd: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.00 uur werd op de Fiskwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 21-jarige inwoner uit Dronrijp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur. Tevens bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Drachten: brand bruggetje
Donderdag omstreeks 01.00 uur kwam er een melding binnen dat het bruggetje in het Reidingparkje in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat men op de brug tussen de Groene Zoom en het Reidingpark een aantal autobanden in de brand had gestoken en tengevolge hiervan had de brug ook vlam gevat. De brandweer heeft de zaak geblust.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...