Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland

Datum nieuwsfeit: 11-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 11-08-2000 Politieberichten van 10/8 (13.00 uur) t/m 11/8 (07.00 uur)

Workum: inbraak winkel
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in de surfshop aan de Suderseleane. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. Uit de winkel zijn een onbekend aantal surfattributen(waaronder zeilen, masten, jassen en surfplanken) weggenomen. Een 58-jarige inwoner uit Dronten, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: brand in kantoor
Donderdag omstreeks 09.15 uur kwam er een brandmelding binnen van een bedrijf aan de Uitheiing. In het kantoor van de chroomspecialist was brand ontstaan. Het kantoor gedeelte is ondergebracht in een loods, waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd. Een werknemer, een 36-jarige inwoner uit Heeg, rook een brandlucht en ging op onderzoek uit. In het kantoor van zijn buurman zag hij een telefoonboek in de brand staan, dat naast een kookplaatje lag, dat nog aanstond. De brandweer, die inmiddels ter plaatse was, behoefde niet handelend op te treden. Van een uitslaande brand was geen sprake, wel liep het bedrijf een flinke rookschade op.

Drachten: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op De Stok. Het rechter portieraam werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner uit Drachten, heeft aangifte gedaan.

Sneek: diefstal geld
Woensdag tussen 13.15 en 13.30 uur klopte een onbekende vrouw aan bij een 78-jarige inwoner uit Sneek, wonende aan het Kleinzand. De man deed de deur open en de vrouw vroeg of zij even mocht bellen, daar zij haar vriend was kwijtgeraakt. Dit werd toegestaan, doch de vrouw kon volgens haar zeggen, geen contact krijgen. Zij vroeg vervolgens een glaasje water. Dit werd voor haar uit de keuken gehaald. Na dit te hebben opgedronken, verliet de vrouw de woning. De man kwam toen tot de ontdekking dat zijn geld (klein bedrag) uit de portemonnee was verdwenen en ook een pakje sigaretten was meegenomen. De vrouw sprak Nederlands en was ongeveer 1.60 meter groot, blank, donker haar tot op de schouders, leeftijd ongeveer 24 jaar.

Lemmer: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 13.55 uur kwam er een melding binnen dat bij de Spar aan de Lijnbaan een winkeldiefstal was gepleegd en dat de verdachten waren vertrokken in een personenauto. Even later werd de auto rijdend aangetroffen op de Rondweg in de richting van de Zijlroedebrug, die openstond. Hierop de vier inzittenden van de personenauto aangehouden en overgebracht naar het bureau in Lemmer. In de auto werden diverse goederen (o.a. vlees, tubes met creme, flacons) aangetroffen, die van diefstal afkomstig waren. De verdachten, een 30-jarige inwoner uit Huizen, een 45-jarige inwoner uit Sneek, een 25-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom en een 29-jarige inwoner uit Bergen op Zoom, zijn gehoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Drachten: inbraak auto
Donderdag tussen 00.10 en 03.30 uur werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond naast een woning aan de Ratelwacht. Vermoedelijk heeft een portierruit op een kier gestaan en heeft men dit met kracht naar beneden geduwd. Uit de auto werden een herenjack, een kentekenbewijs en 3 cd's weggenomen. De eigenaar, een 26-jasrige inwoner uit Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal portemonnee
Donderdag omstreeks 14.35 uur vroeg een onbekende man bij de Nieuwe Weme aan de Willem Lodewijkstraat aan een 47-jarige inwoonster uit Leeuwarden of zijn kleingeld kon wisselen. Toen de vrouw haar portemonnee pakte, sloeg de man toe en griste hij de portemonnee uit haar handen. De vrouw achtervolgde de man nog wel, maar op de Emmakade raakte zij hem kwijt. Op de plaats waar de man de portemonnee uit de handen van de vrouw griste, liet hij een pasje achter met daarop zijn naam. De politie wist toen wie ze moest hebben en even later kon op De Tuinen de man, een 28-jarige inwoner uit Leeuwarden, worden aangehouden. Het geld had hij al uit de portemonnee gehaald en deze had hij daarna weggegooid.

Surhuizum: brand rietendak
Donderdag omstreeks 15.00 uur waren twee mannen, de eigenaar en zijn neef, bezig de woning aan It Noard te voorzien van een nieuwe rieten kap. Een kant van het dak was al gedekt. Aan de andere kant moest eerst nog een dakkapel met mastiek worden gedekt. Tijdens het mastieken vatte het riet vlam. De eigenaar, een 23-jarige inwoner uit Surhuizum, trachtte dit eerst nog met zijn handen te doven. Het gevolg hiervan was dat hij tweegraads brandwonden opliep en hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De brandweer heeft de zaak geblust. Hoe groot van de schade is, kon nog niet worden gezegd.

Drachten: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 13.45 uur op de Raai een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen. De bestuurster van de personenauto, een 57-jarige inwoonster uit De Wilgen, reed over de Raai en wilde op een gegeven moment linksaf een inrit inrijden. Een achter haar rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 46-jarige inwoner uit Losser, bemerkte te laat dat de voor hem rijdende personenauto stilstond om af te slaan. De vrachtwagen botste met de linkervoorzijde tegen de rechterachterzijde van de personenauto. De bestuurster van de personenauto werd met mogelijk nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De personenauto raakte zwaar beschadigd.

Heerenveen: meisje valt van schommel
Donderdag omstreeks 21.30 uur was een 12-jarig meisje uit Heerenveen samen met twee vriendinnen aan het spelen in de speeltuin aan de Trekker. Op een gegeven moment sprong zij van de schommel en kwam op haar schouder terecht. Het meisje is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Lemmer: vernieling
Donderdag omstreeks 23.10 uur werd op de Plattedijk een telefooncel vernield. De ruiten van de cel werden ingegooid met een steen. Daar een patrouille in de onmiddellijke omgeving was, konden direct twee verdachten worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau. De jongens, 16 en 17 jaar, beiden uit Lemmer bekenden de vernieling te hebben gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Holwerd: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.00 uur werd op de Fiskwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 21-jarige inwoner uit Dronrijp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur. Tevens bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Drachten: brand bruggetje
Donderdag omstreeks 01.00 uur kwam er een melding binnen dat het bruggetje in het Reidingparkje in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat men op de brug tussen de Groene Zoom en het Reidingpark een aantal autobanden in de brand had gestoken en tengevolge hiervan had de brug ook vlam gevat. De brandweer heeft de zaak geblust.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie