Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 11-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-08-2000

Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur
Verkeerscontroles

UTRECHT De politie hield donderdagmorgen een verkeerscontrole op de Theems- en Neckardreef. Zes personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een brommer wordt technisch onderzocht. Tevens bleken zes van de 416 passanten te hard te rijden. De snelste reed, na correctie, 77 km/u waar 50 is toegestaan.

Op de Albert Schweitzerdreef werd donderdagmiddag tussen twee en vijf uur op snelheid gecontroleerd. Van de 3.003 passerende voertuigen reden 145 sneller dan de toegestane 70 km/u. De snelste reed 105 km/u.

Van de 992 op snelheid gecontroleerde voertuigen op de Weg der Verenigde Naties reden donderdagavond 155 te snel. Hoogstgemeten snelheid was 95 km/u.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond aangehouden toen hij onder meer een driedelig kostuum probeerde te stelen uit een winkel in Hoog Catharijne. De man kreeg een proces-verbaal.

Een achttienjarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagmiddag tegen vijf uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Hij probeerde spullen mee te nemen uit een winkel aan de Sint Jacobsstraat. De jongeman kreeg een proces-verbaal.

Enkele uren later werden in dezelfde winkel een 35-jarige inwoner van Marum en nog een uur later een zeventienjarige inwoner van Marum aangehouden. Ook zij probeerden goederen zonder te betalen mee te nemen. Beiden kregen een proces-verbaal.

Boos op deur

UTRECHT Omdat de toegangsdeur tot de parkeergarage aan de Kroonstraat niet snel genoeg openging, trapte een 31-jarige Utrechter een ruit van de deur in.

Agenten vonden de man vrijdagmorgen rond half zeven zittend voor de kapotte deur. De man vreesde dat de trap hem kapotte enkelbanden en kruisbanden van zijn knie had opgeleverd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij beloofde de schade te betalen.

Man beledigt agent

UTRECHT Een automobilist die niet wenste mee te werken aan een controle van zijn rijbewijs beledigde meermaals de agenten en is hiervoor aangehouden.

Agenten wilden donderdagmiddag op de Duurstedelaan het rijbewijs van de man controleren. Dat vond de man niet nodig. Nadat hij meermaals de agenten beledigde, werd hij aangehouden. Hij gaf daarbij een valse naam op. Op het politiebureau bleek het te gaan om een 25-jarige inwoner van Nieuwegein.

De man kreeg bekeuringen voor het niet tonen van zijn rijbewijs, belediging en het opgeven van een valse naam.

Te veel op
UTRECHT Een 39-jarige Utrechtse vrouw is vrijdagmorgen rond kwart over vijf op de Framboosstraat aangehouden voor het rijden onder invloed.

De vrouw blies op het bureau twee promille. Zij is haar rijbewijs kwijt en kreeg een rijverbod van tien uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie