Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tien meest gestelde vragen over betaald parkeren Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 11-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

T I E N M E E S T G E S T E L D E V R A G E N I N Z A K E Betaald Parkeren Walburg

Sinds 1 april jongstleden is rondom het winkelcentrum Walburg het betaald parkeren van start gegaan. Ondanks de uitvoerige berichtgeving blijkt dat er nog veel vragen zijn. Onderstaand een overzicht van de tien meest gestelde vragen.


*

Ik moet regelmatig een paar minuten bij het postkantoor parkeren om de post uit mijn postbus te halen.
Moet ik dan elke keer ƒ 1,25 betalen?

Antwoord
Nee. ƒ 1,25 is voldoende voor 2 uur parkeren. Wilt u maar kort parkeren dan is een kwartje voldoende. Voor een kwartje krijgt u 12 minuten parkeertijd. Voor twee kwartjes 24 minuten. Als u totaal ƒ 1,25 heeft ingeworpen dan heeft u voor één uur parkeertijd betaald en krijgt u het tweede uur gratis.
Na de inworp van elke munt kunt u in het display van de automaat zien tot hoe laat u mag parkeren. Als de gewenste tijd is bereikt bevestigd u uw betaling door op de groene knop te drukken en wordt de parkeerticket gedrukt. Op de ticket staat aangegeven tot hoe laat u betaald heeft.


*

Ik wil op koopavond graag om 20.30 uur nog even in Walburg een paar boodschappen doen. Hoe moet ik betalen bij de parkeerautomaat? Voor de zomervakantie kon ik alleen met kwartjes betalen en niet met een gulden.

Antwoord
Als u op koopavond om 20.30 uur wilt parkeren hoeft u tot 21.00 uur nog maar drie kwartjes parkeergeld te betalen. Voor de zomervakantie accepteerde de automaat om 20.30 uur betaling met een gulden niet. De gulden werd dan door de parkeerautomaat geretourneerd. Inmiddels zijn alle parkeerautomaten aangepast. U kunt nu op koopavond wel om 20.30 uur met een gulden of een rijksdaalder of zelfs met een vijf-gulden-munt betalen. U krijgt dan parkeertijd tot 21.00 uur. Het te veel betaalde geld bent u echter kwijt. Dus blijft het advies: gepast betalen.
Uiteraard geldt dit ook als u voor 18.00 uur wilt betalen op dagen zonder koopavond.
Veel handiger is om met de Chipper of Chipknip te betalen. U betaalt hiermee altijd gepast. Het kost u geen cent te veel en u heeft geen kwartjes of guldens meer nodig. Juist voor het betalen van parkeergeld is de Chipper of Chipknip reuze praktisch.


*

Ik had ƒ1,25 in de automaat gestopt zodat ik twee uur kon parkeren. Ik kwam na anderhalf uur bij mijn auto terug en vond een aanslag onder de ruitenwisser. Hoe kan dat nu? Ik ben immers binnen twee uur weer terug bij mijn auto. Toen ik vervolgens de ticket bekeek bleek dat ik maar voor ƒ 1,00 had betaald terwijl ik ƒ1,25 in de automaat heb gestopt.

Antwoord
Veel parkeerders gooien direct achter elkaar de munten in de automaat. Bij het rustig één voor één inwerpen van de munten geeft de automaat per munt het tijdstip aan waarvoor betaald is. Vanwege de snelle inworp leest de automaat niet alle munten waardoor een ticket wordt afgegeven met een kortere parkeertijd dan wordt verondersteld.

Het is dus verstandig de munten één voor één in te werpen en altijd op de display van de automaat te kijken naar de betaalde parkeertijd. Ook is het verstandig de ticket te controleren of de gewenste parkeertijd is aangegeven.


*

Gisteren stond ik bij een automaat die in storing was. Wat moet ik dan doen?

Antwoord
Naar een automaat gaan die in de buurt staat en daar een ticket kopen.


*

Ik had voor 3 uur een ticket gekocht op Wadden. Toevallig ging het allemaal sneller dan verwacht dus vertrok ik ruim binnen de betaalde tijd. Bij het vertrek bedacht ik dat ik nog een paar boodschappen moest doen bij de Albert Heijn. Ik vroeg mij af of ik op de Biesbos mocht parkeren met de nog geldige ticket die ik op Wadden had gekocht.

Antwoord
Ja, met een geldige ticket mag ook op andere plek rond het Winkelcentrum Walburg worden geparkeerd dan op het ticket staat aangegeven. De ticket geldt uiteraard alleen voor betaald parkeerplaatsen en niet als er buiten de vakken wordt geparkeerd.


*

Ik ben werkzaam in het winkelcentrum en heb een parkeerkaart gekocht voor het gehele jaar. Nu sta ik op het parkeerdek bij het IJsselmeer en krijg alsnog een aanslag ondanks de parkeerkaart. Hoe kan dat nu?

Antwoord
Onder meer op de achterzijde van de parkeerkaart staat dat er met de kaart NIET op de parkeerdekken geparkeerd mag worden. Overigens wordt, zoals gebruikelijk is bij de meeste parkeergarages, ook de onderste parkeerlaag die op straatniveau ligt, een parkeerdek genoemd.


*

Waarom mag ik met een parkeerkaart, die geldig is voor een jaar of maand, niet op de parkeerdekken parkeren?

Antwoord
De parkeerdekken zijn heel belangrijk voor het bezoek aan het winkelcentrum. De parkeerplaatsen op deze dekken liggen allemaal vlak bij de ingang van het winkelcentrum en zijn speciaal bedoeld voor bezoekers van het winkelcentrum. Ze zijn dus niet bestemd voor personeel van winkels en bedrijven. Als de winkeliers of personeel hier zouden mogen parkeren staan ze in feite hun eigen klanten in de weg en dat is niet de bedoeling van de parkeerregeling.


*

Ik heb een vergunning maar ik ben vergeten die achter de voorruit te plaatsen. Nu heb ik een aanslag gekregen, maar ik heb een vergunning. Dat klopt toch niet?

Antwoord
De parkeercontroleur controleert of een ticket of vergunning achter de voorruit ligt. Ligt de vergunning daar niet, dan kijkt de controleur of de vergunning, van buiten af zichtbaar en leesbaar, op een andere plek ligt. Ligt de vergunning nergens anders dan schrijft de controleur een aanslag uit. Immers de parkeercontroleur heeft NIET kunnen constateren dat u een vergunning heeft.

Op de achterkant van de vergunning zijn de belangrijkste voorwaarden opgenomen waaronder het zichtbaar en leesbaar achter de voorruit plaatsen van de vergunning. Het is de verantwoording van de vergunninghouder om te voldoen aan deze voorwaarden. De opgelegde aanslag zal helaas niet worden ingenomen. Overigens geldt deze voorwaarde ook voor de parkeerkaarten.


*

Ik had een ticket gekocht en achter de voorruit neergelegd. Bij terugkomst vond ik een aanslag achter mijn voorruit terwijl ik ruim binnen de betaalde parkeertijd terug was bij mijn auto. Toen ik keek waar ik de ticket had neergelegd was hij verdwenen. Na onderzoek bleek dat het ticket onder de stoel was gewaaid. Geen wonder dat de controleur geen ticket zag. Maar ik had toch betaald.......

Antwoord
De parkeerder is verantwoordelijk voor het zichtbaar en leesbaar achter de voorruit plaatsen van de ticket. De controleurs kijken voor zover mogelijk ook op allerlei andere plekken in de auto op zoek naar een ticket. Indien de parkeertijd niet te lezen is, bijvoorbeeld als de ticket ondersteboven ligt, wordt er een aanslag opgelegd.


*

Ik ben in het bezit van een invalidenparkeerkaart. Als de invalidenparkeerplaatsen bezet zijn, moet ik dan op de overige plaatsen ook betalen?

Antwoord
Zowel op een 'normale' als op een algemene invalidenparkeerplaats moet betaald worden om te parkeren. Aangezien het voor invaliden vaak moeilijk is een ticketautomaat te bereiken zijn bij alle algemene invalidenparkeerplaatsen meters geplaatst. Zoals voorgeschreven zit het bedieningsgedeelte van deze parkeermeters op circa 1m boven maaiveld, zodat ook minder validen er goed bij kunnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...