Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tien meest gestelde vragen over betaald parkeren Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 11-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

T I E N M E E S T G E S T E L D E V R A G E N I N Z A K E Betaald Parkeren Walburg

Sinds 1 april jongstleden is rondom het winkelcentrum Walburg het betaald parkeren van start gegaan. Ondanks de uitvoerige berichtgeving blijkt dat er nog veel vragen zijn. Onderstaand een overzicht van de tien meest gestelde vragen.


*

Ik moet regelmatig een paar minuten bij het postkantoor parkeren om de post uit mijn postbus te halen.
Moet ik dan elke keer ƒ 1,25 betalen?

Antwoord
Nee. ƒ 1,25 is voldoende voor 2 uur parkeren. Wilt u maar kort parkeren dan is een kwartje voldoende. Voor een kwartje krijgt u 12 minuten parkeertijd. Voor twee kwartjes 24 minuten. Als u totaal ƒ 1,25 heeft ingeworpen dan heeft u voor één uur parkeertijd betaald en krijgt u het tweede uur gratis.
Na de inworp van elke munt kunt u in het display van de automaat zien tot hoe laat u mag parkeren. Als de gewenste tijd is bereikt bevestigd u uw betaling door op de groene knop te drukken en wordt de parkeerticket gedrukt. Op de ticket staat aangegeven tot hoe laat u betaald heeft.


*

Ik wil op koopavond graag om 20.30 uur nog even in Walburg een paar boodschappen doen. Hoe moet ik betalen bij de parkeerautomaat? Voor de zomervakantie kon ik alleen met kwartjes betalen en niet met een gulden.

Antwoord
Als u op koopavond om 20.30 uur wilt parkeren hoeft u tot 21.00 uur nog maar drie kwartjes parkeergeld te betalen. Voor de zomervakantie accepteerde de automaat om 20.30 uur betaling met een gulden niet. De gulden werd dan door de parkeerautomaat geretourneerd. Inmiddels zijn alle parkeerautomaten aangepast. U kunt nu op koopavond wel om 20.30 uur met een gulden of een rijksdaalder of zelfs met een vijf-gulden-munt betalen. U krijgt dan parkeertijd tot 21.00 uur. Het te veel betaalde geld bent u echter kwijt. Dus blijft het advies: gepast betalen.
Uiteraard geldt dit ook als u voor 18.00 uur wilt betalen op dagen zonder koopavond.
Veel handiger is om met de Chipper of Chipknip te betalen. U betaalt hiermee altijd gepast. Het kost u geen cent te veel en u heeft geen kwartjes of guldens meer nodig. Juist voor het betalen van parkeergeld is de Chipper of Chipknip reuze praktisch.


*

Ik had ƒ1,25 in de automaat gestopt zodat ik twee uur kon parkeren. Ik kwam na anderhalf uur bij mijn auto terug en vond een aanslag onder de ruitenwisser. Hoe kan dat nu? Ik ben immers binnen twee uur weer terug bij mijn auto. Toen ik vervolgens de ticket bekeek bleek dat ik maar voor ƒ 1,00 had betaald terwijl ik ƒ1,25 in de automaat heb gestopt.

Antwoord
Veel parkeerders gooien direct achter elkaar de munten in de automaat. Bij het rustig één voor één inwerpen van de munten geeft de automaat per munt het tijdstip aan waarvoor betaald is. Vanwege de snelle inworp leest de automaat niet alle munten waardoor een ticket wordt afgegeven met een kortere parkeertijd dan wordt verondersteld.

Het is dus verstandig de munten één voor één in te werpen en altijd op de display van de automaat te kijken naar de betaalde parkeertijd. Ook is het verstandig de ticket te controleren of de gewenste parkeertijd is aangegeven.


*

Gisteren stond ik bij een automaat die in storing was. Wat moet ik dan doen?

Antwoord
Naar een automaat gaan die in de buurt staat en daar een ticket kopen.


*

Ik had voor 3 uur een ticket gekocht op Wadden. Toevallig ging het allemaal sneller dan verwacht dus vertrok ik ruim binnen de betaalde tijd. Bij het vertrek bedacht ik dat ik nog een paar boodschappen moest doen bij de Albert Heijn. Ik vroeg mij af of ik op de Biesbos mocht parkeren met de nog geldige ticket die ik op Wadden had gekocht.

Antwoord
Ja, met een geldige ticket mag ook op andere plek rond het Winkelcentrum Walburg worden geparkeerd dan op het ticket staat aangegeven. De ticket geldt uiteraard alleen voor betaald parkeerplaatsen en niet als er buiten de vakken wordt geparkeerd.


*

Ik ben werkzaam in het winkelcentrum en heb een parkeerkaart gekocht voor het gehele jaar. Nu sta ik op het parkeerdek bij het IJsselmeer en krijg alsnog een aanslag ondanks de parkeerkaart. Hoe kan dat nu?

Antwoord
Onder meer op de achterzijde van de parkeerkaart staat dat er met de kaart NIET op de parkeerdekken geparkeerd mag worden. Overigens wordt, zoals gebruikelijk is bij de meeste parkeergarages, ook de onderste parkeerlaag die op straatniveau ligt, een parkeerdek genoemd.


*

Waarom mag ik met een parkeerkaart, die geldig is voor een jaar of maand, niet op de parkeerdekken parkeren?

Antwoord
De parkeerdekken zijn heel belangrijk voor het bezoek aan het winkelcentrum. De parkeerplaatsen op deze dekken liggen allemaal vlak bij de ingang van het winkelcentrum en zijn speciaal bedoeld voor bezoekers van het winkelcentrum. Ze zijn dus niet bestemd voor personeel van winkels en bedrijven. Als de winkeliers of personeel hier zouden mogen parkeren staan ze in feite hun eigen klanten in de weg en dat is niet de bedoeling van de parkeerregeling.


*

Ik heb een vergunning maar ik ben vergeten die achter de voorruit te plaatsen. Nu heb ik een aanslag gekregen, maar ik heb een vergunning. Dat klopt toch niet?

Antwoord
De parkeercontroleur controleert of een ticket of vergunning achter de voorruit ligt. Ligt de vergunning daar niet, dan kijkt de controleur of de vergunning, van buiten af zichtbaar en leesbaar, op een andere plek ligt. Ligt de vergunning nergens anders dan schrijft de controleur een aanslag uit. Immers de parkeercontroleur heeft NIET kunnen constateren dat u een vergunning heeft.

Op de achterkant van de vergunning zijn de belangrijkste voorwaarden opgenomen waaronder het zichtbaar en leesbaar achter de voorruit plaatsen van de vergunning. Het is de verantwoording van de vergunninghouder om te voldoen aan deze voorwaarden. De opgelegde aanslag zal helaas niet worden ingenomen. Overigens geldt deze voorwaarde ook voor de parkeerkaarten.


*

Ik had een ticket gekocht en achter de voorruit neergelegd. Bij terugkomst vond ik een aanslag achter mijn voorruit terwijl ik ruim binnen de betaalde parkeertijd terug was bij mijn auto. Toen ik keek waar ik de ticket had neergelegd was hij verdwenen. Na onderzoek bleek dat het ticket onder de stoel was gewaaid. Geen wonder dat de controleur geen ticket zag. Maar ik had toch betaald.......

Antwoord
De parkeerder is verantwoordelijk voor het zichtbaar en leesbaar achter de voorruit plaatsen van de ticket. De controleurs kijken voor zover mogelijk ook op allerlei andere plekken in de auto op zoek naar een ticket. Indien de parkeertijd niet te lezen is, bijvoorbeeld als de ticket ondersteboven ligt, wordt er een aanslag opgelegd.


*

Ik ben in het bezit van een invalidenparkeerkaart. Als de invalidenparkeerplaatsen bezet zijn, moet ik dan op de overige plaatsen ook betalen?

Antwoord
Zowel op een 'normale' als op een algemene invalidenparkeerplaats moet betaald worden om te parkeren. Aangezien het voor invaliden vaak moeilijk is een ticketautomaat te bereiken zijn bij alle algemene invalidenparkeerplaatsen meters geplaatst. Zoals voorgeschreven zit het bedieningsgedeelte van deze parkeermeters op circa 1m boven maaiveld, zodat ook minder validen er goed bij kunnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie