Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vivao en Iplanet e-commerce solutions sluiten overeenkomst

Datum nieuwsfeit: 11-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Meer informatie:
Roger Kellerman
iPlanet E-Commerce Solutions
(030) 601 51 51
(roger@netscape.com)

Dhr. P. van Reeuwijk
Lubbers & De Jong B.V.
(020) 421 05 65
piet@l-dj.nl

VIVAO EN iPLANET E-COMMERCE
SOLUTIONS SLUITEN OVEREENKOMST
VOOR SNELLE INTRODUCTIE VAN GEAVANCEERDE BERICHTENDIENSTEN

Nieuwe generatie messaging services geeft draadloze internet-apparatuur
geïntegreerde functies voor agenda- en berichtenuitwisseling

NIEUWEGEIN, 11 augustus

2000 - iPlanet E-Commerce Solutions, een samenwerkingsverband tussen Sun en Netscape, en Vivao, een vooraanstaande ASP (Application Service Provider) voor berichtenverkeer via internet en draadloze verbindingen, hebben een verkoop- en technologische alliantie gesloten die de snelle levering van innovatieve berichten- en agenda-services aan portals, ISP's (Internet Service Providers), aanbieders van kabel- en mobiele communicatiediensten mogelijk maakt. De strategische alliantie geeft zowel iPlanet als Vivao de mogelijkheid om internet- en draadloze apparatuur te laten functioneren als een PDA (Personal Digital Assistent).

iPlanet zal Vivao's messaging-oplossingen aan zijn eigen klanten in heel Europa kunnen aanbieden en versterkt daarmee zijn positie als toonaangevend leverancier van e-commerce-oplossingen. De Vivao agenda-service zal gebruikers in elf Europese landen ondersteunen. De geboden functies zijn onder meer het op afstand raadplegen van persoonlijke agenda's, herinneringsboodschappen, SMS (Short Message Service), semafoons en spraakdiensten. Ook bestaat de mogelijkheid om tv-programma's, sport-, zakelijke en financiële berichten te raadplegen. De klanten van Vivao kunnen hiermee hun dienstenpakket uitbreiden met een nieuwe generatie berichtenservices zonder de dienstverlening aan bestaande gebruikers te hoeven wijzigen. Krachtens de overeenkomst neemt Vivao de communicatieservice-oplossingen van iPlanet in licentie als middelpunt van haar Internet Services Deployment Platform. Het betreft met name de producten iPlanet Messaging Server, iPlanet Calender Server, iPlanet Application Server, iPlanet Wireless Server en iPlanet Directory Server.

Vivao streeft ernaar steeds de beste messaging-oplossingen te bieden en sluit daartoe samenwerkingsovereenkomsten met de beste partners in de industrie zoals iPlanet. Ook de gezamenlijke verkoop en marketing zal naar verwachting het succes voor beide partners vergroten. De vraag naar geavanceerde berichtendiensten (unified messaging) stijgt in Europa explosief en iPlanet heeft met het Internet Services Deployment Platform een troef in handen.

iPlanet E-Commerce Solutions
iPlanet E-Commerce Solutions, een gezamenlijke onderneming van Sun en Netscape, is opgericht in maart 1999 door America Online en Sun Microsystems, met als doel de drijvende kracht achter de interneteconomie te zijn, door innovatie, expertise en de grootste klanttevredenheid. Het iPlanet Deployment Platform is de toonaangevende softwareomgeving, ontworpen om snel, uitbreidbare internetdiensten te kunnen samenstellen. Het platform is gebaseerd op open, bewezen technologieën en omvat Messaging, Directory, Web en Application Servers: alle eerste in hun marktsegment. Meer informatie biedt
www.iplanet.com.

Vivao
Vivao plc is gevestigd in Maidenhead (Engeland) en is een leverancier van host-oplossingen voor het verlenen van berichtendiensten door ISP's, portals en telecommunicatiebedrijven. Vivao Messaging is de nieuwe generatie van internet-messaging en de eerste Vivao internet-applicatie die op de Europese markt verschijnt. Gebruikers kunnen daarmee hun elektronische berichten in welke vorm dan ook via één (internet)dienst en één telefoonnummer laten lopen: e-mail, voice-mail, fax en andere informatie- en communicatiehulpmiddelen.Vivao's partners nemen deel aan de verkoop en distributie van de beheeroplossingen voor berichtenverkeer zonder dat zij verplicht zijn in hardware, software, dure onderhoudscontracten, IT-specialismen, telecommunicatie-deskundigheid of klantenondersteuning te investeren. Meer informatie over Vivao biedt www.vivao.com.

Lubbers & De Jong / iPlanet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie