Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwemverbod Oudegaaster Brekken ingetrokken

Datum nieuwsfeit: 11-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Zwemverbod Oudegaaster Brekken ingetrokken

Bij de officiële zwemplaats in de Oudegaaster Brekken geldt niet langer een zwemverbod. De laatste metingen hebben aangetoond dat de norm voor fecale streptokokken niet langer wordt overschreden. Vanmiddag laat de provincie de waarschuwingsborden verwijderen.

Waarom het water bij de zwemplaats - iets ten noorden van het dorp Oudega - tijdelijk vervuild was met deze bacterie, is niet duidelijk geworden. Het onderzoek heeft geen duidelijke oorzaken aangetoond. De komende tijd zal deze zwemplaats overigens wel wat vaker dan normaal gecontroleerd worden. Dat is gebruikelijk na een zwemverbod.

De provincie voert in de zomerperiode een intensieve controle uit naar de waterkwaliteit, veiligheid en hygiëne bij zon 50 officiële zwemplaatsen in het buitenwater. Wilt u weten waar, dan kunt u de folder Veilig zwemmen in open water aanvragen bij de provincie (058
2925 524). Actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater is ook op te vragen via Internet (www.fryslan.nl) of via de zwemwatertelefoon (058 2339 866).

Nummer: 154
Datum: 11 augustus 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie