Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 11-08-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
vrijdagmiddag 11 augustus 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: dieven proberen pinpas te stelen
Een 41-jarige man uit Odoorn is donderdagmiddag bij een pinautomaat aan het Hereplein geconfronteerd met mogelijke dieven van zijn pinpas. De man stond bij de automaat te wachten. Toen een voor hem staande man bij de automaat vertrok wilde het slachtoffer gaan pinnen. Nadat hij zijn pas in de automaat had gedaan en wilde pinnen gaf de automaat stop code. De pinautomaat weigerde toegang en het slachtoffer trachtte zijn pas terug te nemen. Dit gelukt echter niet. De pas zat vast in het apparaat. Achter het slachtoffer stond een vrouw die enige tijd riep dat de man zijn pincode moest intoetsen. Het slachtoffer deed dit niet en probeerde zijn pas te verwijderen. Na enige tijd lukte dit en bleek in de pinautomaat een strip te zijn aangebracht met een vissnoer. Hierdoor werd de pas niet geactiveerd. De vrouw en de man die een Arabisch uiterlijk hebben en ongeveer 20 jaar oud zijn maakten zich uit de voeten. Vermoedelijk was nog een derde persoon betrokken bij de poging.
De politie is al eerder geconfronteerd met mensen die op deze wijze trachten in het bezit te komen van een pinpas. Door over de schouder van een slachtoffer mee te kijken zien ze de ingetoetste pincode. Als de pas niet meer verwijderd kan worden moet het slachtoffer contact opnemen met de bank. In tussen weten de daders wel kans te zien de pas te verwijderen door de strip weg te halen en met behulp van de ontdekte pincode wordt bij een andere pinautomaat geld opgenomen. Met als resultaat een nieuw slachtoffer. De politie waarschuwt potentiële pinners alert te zijn op deze diefstallen. Mocht het pinners overkomen dan kan de aangebrachte plakstrip uit de gleuf worden verwijderd, waarna ook de pas weer te voorschijn komt.

Delfzijl: man meldt zich als dader van oplichting Een 28-jarige man zonder vaste woonplaats meldde zich twee dagen geleden bij het politiebureau te Delfzijl . Hij wilde zich aangeven omdat hij in de afgelopen drie a vier weken meerdere mensen had opgelicht. Nadat de verdachte was ingesloten verklaarde hij allerlei inwoners van Delfzijl, waaronder enkele artsen, tandartsen en predikanten en bedrijven te hebben aangesproken met zielige verhalen over het feit dat hij geen geld had voor een treinreis naar zijn woonplaats Goes of het feit dat zijn auto stuk was en hij geen geld had om deze te repareren. Bewoners en bedrijven werden door de verdachte zo bewogen om geld te geven. Inmiddels heeft de politie 35 gevallen van oplichting kunnen vaststellen. In de afgelopen week werd van een aantal van deze gevallen ook aangifte gedaan. De politie vermoed echter dat de verdachte, gezien zijn verklaringen in de afgelopen weken zeker ruim honderd slachtoffers heeft benadeeld. De bedragen die de verdachte op deze wijze verkreeg varieerden van een paar tientjes tot ongeveer 600 gulden. Hij wist op deze wijze een paar duizend gulden te verkrijgen, dat vervolgens werd omgezet in drugs. De verdachte is vrijdagochtend voorgeleid aan de officier van justitie en door de rechter commissaris in bewaring gesteld. De politie heeft slechts van enkele zaken een aangifte ontvangen en verzoekt andere slachtoffers om zich alsnog te melden.

Winschoten: man gepakt na overval op supermarkt Vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Esborgstraat te Scheemda een man met een pistool en een bivakmuts opliep. Korte tijd later werd de politie geïnformeerd dat er een overval was gepleegd op een supermarkt aan de Esborgstraat. De caissière was door een ongeveer 25 jarige man met een bivakmuts op bedreigd met een vuurwapen. De dader deed een greep in de kassa en vluchtte vervolgens op de fiets. Diverse autos van de politie stelden op grond van het signalement van de dader een onderzoek in. Op de Lange Zuidwending te Midwolda troffen agenten de verdachte op zijn fiets aan. Hij bleek in het bezit van een pistool en een hoeveelheid geld. De verdachte, een 22-jarige man uit Nieuwolda werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Winschoten waar hij is ingesloten. Uit de kassa werd een paar duizend gulden weggenomen.

De rest komt nog

Hoogezand: burenruzìe
De politie heeft bij een woning aan de Ter Laanstraat afgelopen middag vier bewoners aangehouden. De vier verdachten, twee mannen en twee vrouwen, zijn buren van elkaar kregen het vanmiddag weer met elkaar aan de stok. Dit leidde uiteindelijk tot diverse klappen over een weer, waarbij allen behandeld moesten worden door een arts. Alle vier bewoners werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Groningen: vrouw bijt na diefstal doucheschuim
De politie hield vrijdagochtend in een drogisterij aan de Nieuwe Ebbingestraat een 21-jarige vrouw uit Groningen aan. De vrouw werd in de winkel betrapt bij de diefstal van bodylotion en doucheschuim. Toen ze de inhoud van haar tas moest laten zien vluchtte ze de winkel uit na de medewerkster in haar hand te hebben gebeten. Korte tijd later kwam de verdachte terug, vermoedelijk om te laten zien dat ze niets in haar tas had. Zij had echter niet gemerkt dat een getuige zag dat ze gestolen goederen verstopte in een prullenbak op straat. Toen deze getuige zich ook in de winkel meldde kon de verdachte alsnog door agenten worden aangehouden. Zij werd ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie