Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project Marketing farmaceutische industrie

Datum nieuwsfeit: 12-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Project Marketing farmaceutische industrie

Voor de farmaceutische industrie staan grote financiële belangen op het spel bij het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe geneesmiddelen.

Vandaar dat veel geld wordt uitgegeven aan marketing en aan de beïnvloeding van het voorschrijfgedrag van artsen. Ongewenste vormen daarvan kunnen een negatief effect hebben op het streven naar doelmatig voorschrijven van medicijnen. Het kabinet streeft naar een zo groot mogelijke transparantie op dit gebied en naar regelgeving om ongewenste vormen van beïnvloeding te voorkomen. Daartoe moeten echter eerst de feiten onderzocht worden. In opdracht van het ministerie van VWS is daarom de projectgroep Marketing farmaceutische industrie van start gegaan, die een situatieschets zal maken van de voornaamste marketingpraktijken van de farmaceutische industrie in Nederland. Omdat het probleem niet uniek is voor Nederland zal de projectgroep ook kijken naar internationale inspanningen op dit gebied, met name die binnen de EU. De projectgroep zal ook aanbevelingen doen ten behoeve van het VWS beleid, waardoor ongewenste marketingpraktijken kunnen worden tegengegaan.Het project moet uiteindelijk leiden tot goede afspraken met de farmaceutische industrie over de mate en vorm van de informatievoorziening. Het gaat daarbij niet alleen om het uitsluiten van excessen, maar ook om voldoende ruimte voor een duidelijke rol van de industrie.
Het project wordt geleid door H. L. Timmer, die per 1 april als projectdirecteur bij VWS is benoemd. Projectopdrachtgever is de waarnemend directeurgeneraal Volksgezondheid. Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de directie Geneesmiddelen- en Hulpmiddelenvoorziening van VWS.

Dit artikel is gepubliceerd in VWS Bulletin, nummer 7 van 12 augustus 2000

Meer informatie over dit onderwerp vindt u in: Volksgezondheid - Genees- en hulpmiddelen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie