Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persbericht regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 12-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 12-08-2000
Persbericht regiopolitie Groningen
Zaterdag, 12 augustus 2000

Dagelijkse berichten

Grijpskerk: alcomobilist in de sloot
Vannacht is een 42-jarige automobilist uit Grijpskerk in zijn woonplaats met zijn personenauto van de Waardweg geraakt en in een sloot beland. De bestuurder liep geen letsel op. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de verdachte 1.9 promille alcohol in zijn bloed had; zijn rijbewijs is ingevorderd.

Stedum / Ten Boer: snelheidscontroles
Gistermiddag heeft de politie op de Eemshavenweg in Stedum en op de Provincialeweg N 360 in Ten Boer snelheidscontroles gehouden. Van de 1128 gecontroleerde bestuurders van motorvoertuigen reden 116 te hard.

Winneweer: snorfietser onder invloed
Vannacht heeft de politie op de Provincialeweg N 360 in Winneweer een 26-jarige snorfietser uit Delfzijl bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De politie zag de Delfzijlster slingerend over de weg rijden; een tegemoetkomende automobilist moest uitwijken om de snorfietser te ontwijken. Op het moment dat de verdachte de politie in de gaten kreeg, kwam hij al slingerend met zijn bromfiets in de berm van de weg ten val. De snorfietser liep geen letsel op. Het onderzoek door middel van het ademanalyseapparaat wees uit, dat de verdachte 1.1 promille alcohol in zijn bloed had.

Delfzijl: rijden onder invloed
Gisteravond heeft de politie op de Provincialeweg N 360 in Delfzijl een 48-jarige automobilist uit de Stad Groningen bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de Stadjer 2.0 promille alcohol in zijn bloed had. Voorts bleek, dat de verdachte een ontzegging van zes maanden voor het besturen van motorvoertuigen had; ook daarvoor kreeg hij een proces-verbaal.

Hoogezand: diefstal portemonnee
Gistermiddag deed een 75-jarige inwoonster uit Helllum bij de politie aangifte, dat haar haar portemonnee was ontstolen. Het slachtoffer, dat in een supermarkt aan de Meint Veningastraat in Hoogezand aan het winkelen was, bemerkte dat haar portemonnee met enkele honderden guldens uit haar winkelwagentje was verdwenen.

Oude Pekela: diefstal beelden
Gisteren is uit een tuin van een woning aan de Rietgors in Oude Pekela een tweetal beelden en een lantaarn ontvreemd. De beelden, een Boeddhabeeld en een Dolfijn met een hoogte van respectievelijk 40 cm en een meter zijn grijs van kleur. Het ontvreemde heeft een waarde van enkele honderden guldens.

Stadskanaal: zakkenrollen
Gistermiddag is van een 60-jarige inwoonster van Gasselternijveenschemond in een winkel aan de Hoofdstraat in Stadskanaal haar portemonnee ontvreemd. Het slachtoffer voelde, dat van achteren tegen haar aan werd geduwd en bemerkte even later dat haar portemonnee uit haar tas was gerold.

Groningen: poging diefstal bromfiets
Gistermiddag heeft de politie in de Surinamestraat in Groningen een 22-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien, dat verdachte in een opengebroken schuurtje achter een woning in die straat, een slot van een bromfiets aan het doorzagen was. De politie die snel ter plaatse was trof in het schuurtje een bromfiets met een gedeeltelijk doorgezaagd slot aan. Toen de verdachte even later op de plaats van het misdrijf terugkwam, werd hij door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau; de verdachte is in verzekering gesteld.

Groningen: bromfietser rijdt fietsertje aan
Gistermiddag heeft een 20-jarige bromfietser uit de Stad Groningen in zijn woonplaats op de kruising Arteveldestraat / Elmerstraat een vijfjarig fietsertje aangereden. De verdachte sloeg op de kruising linksaf en kwam met het jongetje in botsing, dat ten val kwam. Het slachtoffertje liep enkele blauwe plekken aan zijn benen op. Bij onderzoek bleek, dat de bromfietser alcohol had gebruikt. Het onderzoek op het politiebureau wees uit, dat de Stadjer een alcoholpromillage van 1.4 in zijn bloed had. De bromfiets was niet verzekerd; bovendien was de verdachte niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Bureau Communicatie: 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie