Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 12-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van zaterdagmiddag 12 augustus 2000
13:31 zaterdag 12 augustus 2000

Bert Peters 0653 23 80 59

Emmen, geen rijbewijs
Vond gistermiddag omstreeks 17.30 uur, een aanrijding plaats op de Weerdingerstraat. Een 28-jarige Emmenaar reed daar met zijn auto en keek naar links waarbij hij een geparkeerde auto niet opmerkte. Hij botste er tegen op. Geen letsel. De man had geen rijbewijs en zijn auto was niet verzekerd. Naast processen-verbaal hiervoor kreeg hij er ook nog een voor zijn rijgedrag.

Schoonoord, alcomobilist
Raakte vannacht omstreeks 01.30 uur een 20-jarige man met zijn auto van de weg aan de Oude Molenstraat en kwam op het talud van het oranjekanaal tot stilstand. Door hard aan de handrem te trekken kon hij volgens eigen verklaring verhinderen dat hij in het water terecht kwam en bleef achter een boompje hangen. Met behulp van zijn kameraad en diens auto wist hij de auto weer op de weg te krijgen maar omdat hij de auto niet meer aan de praat kon krijgen werd een auto-ambulance geregeld. Toen zij met het hele zaakje huiswaarts redden werden zij onderschept door een surveillance van de politie. Hij bekende te hebben gereden en verleende medewerking aan een blaastest. Hij had een alcoholpromillage van 1,2.

Emmen, jeugdige fietser aangereden
Gisteravond omstreeks 19.00 uur reed een 30-jarige man uit Veenoord met zijn auto over de Dingspellaan toen plotseling een 6-jarig jongetje op zijn fiets de weg overstak zonder ut te kijken. Hoewel de bestuurder eenmatige snelheid had kon hij een ongeval niet voorkomen. De fiets kwam klem onder de auto, de geschrokken jongen rende naar huis. Met onbekend letsel is hij per ambulance overgebracht naar het SZE.

Emmen, hongerige dieven
Werd vanmorgen ontdekt door een 40-jarige Coevordenaar dat vannacht was ingebroken in een viszaak aan de Nijkampenweg. Er werden alleen etenswaren zoals paling, garnalen en satéstokjes weggenomen. Niet bekend wat de schade is en hoe men is binnen gekomen.

Beilen, overbeladen vrachtauto
Reed gistermiddag een 33-jarige man uit Katlijk met zijn vrachtauto en aanhangwagen over de N 381 met een snelheid van minder dan 60 km/uur. Omdat een agent vermoedde dat hier sprake was van overbelading werd de combinatie aan een nader onderzoek onderworpen waarbij een overbelading van 78 procent werd vastgesteld (3500 kg toegestaan, gemeten gewicht 6350 kg.) Bij het steunpunt van Provinciale waterstaat kon de chauffeur wachten op een collega die een deel van de lading zou overnemen. Hij kreeg een proces-verbaal. Het is niet bekend wat de chauffeur vervoerde.

Erm, blootshoofdige meiden
Zag gisteren een agent dat twee jongedames op een scooter reden over de Oosterlangen en daarbij geen helm droegen. Hij had ze al eens eerder op die manier zien rijden. Bij controle kwam niet alleen vast te staan dat het geen snorfiets was en ze dus wel degelijk een helm dienden te dragen, maar ook dat de bestuurster nog maar 15 jaar was. Deze Ermse kreeg een proces-verbaal evenals de 13-jarige passagier uit Emmen.

Havelte, bedreiger aangehouden
Werd gisteravond tegen het middernachtelijk uur een 27-jarige man uit Havelte aangehouden aan het Piet Soerplein. Hij had daar een 19-jarige man uit Darp een mes op de keel gezet die volgens hem overlast bezorgde.

Zuidwolde, schuurbrand
Gisteravond omstreeks 20.15 uur waren twee broers van 32 en 28 jaar, afkomstig uit Zwolle en Hoogeveen, bezig met een autoreparatie in een schuur aan de Ommerweg. Bij het verwisselen van een benzineslang kwam er benzine terecht op een halogeenlamp waarvan het glas ontbrak. Hierdoor ontstond er brand waardoor binnen korte tijd de gehele schuur in brand stond. Drie of vier in de schuur aanwezige auto's gingen in vlammen op. De 60-jarige eigenaar van de schuur is tegen brand verzekerd, de beide broers niet.

Roden, ontploffing
Gisteravond omstreeks 22.40 uur hoorden omwonenden aan het Hoppad een enorme knal als gevolg van een ontploffing bij het Rode Kruisgebouw. Hierdoor sneuvelden 7 ruiten en ontstond er een gat in de pui. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de ontploffing is. Kort voor het incident zijn jongelui bij het gebouw gezien. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bovensmilde, overlast jeugd
Gisteravond omstreeks 20.00 uur troffen agenten op het schoolplein aan de Witterweg een grote bende aan en bierdrinkende jeugd. Ramen en deuren waren ondergekladderd, bierflesjes/dopjes en papier lag overal verspreid. Zij hebben de jeugd de troep laten opruimen waarna zij werden weggestuurd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie