Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen teleurgesteld met 20e plek in kwalificatie

Datum nieuwsfeit: 12-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


12
augustus

2000

Jos erg teleurgesteld

In een eerste reactie na de kwalificatie zei Jos zwaar teleurgesteld te zijn met de uitslag van de kwalificatie: "We wisten dat het bijzonder lastig zou worden, maar met een twintigste plek mag en kan ik uiteraard niet tevreden zijn." Later op de dag nog een uitgebreide reactie van Jos.

Jos: teleurstellende kwalificatie


12
augustus

2000

Schumacher morgen vanaf pole, Jos slechts 20e

Michael Schumacher heeft zich een voortreffelijke uitgangspositie weten te verschaffen door tijdens de zojuist verreden kwalificatie de snelste tijd neer te zetten, 1.17.514. Tweede werd David Coulthard en derde Mika Häkkinen. Het trio wist als enige in de 1.17 te rijden. Dit gold helaas niet voor Jos Verstappen die zijn opgaande lijn van vanochtend niet vast wist te houden. Hij eindigde uiteindelijk op een teleurstellende twintigste positie in een tijd van 120.609. Pedro de la Rosa deed het iets beter met een vijftiende tijd, 1.19.897. Opvallend was dat Mika Häkkinen als eerste een tijd zette, dit omdat hij nog steeds zoekende was naar een goede balans van de auto. De eerste tijd brengt hem ook niet verder dan de elfde plek, maar de Fin weet zoveel progressie te boeken dat hij uiteindelijk toch nog derde wordt. Vlak erna gaat Jos weg voor zijn eerste, en later blijkt snelste, run. Helaas weet hij zijn tijd niet meer te verbeteren en zakt steeds verder weg naar uiteindelijk plek twintig. Af en toe zijn er wat verbeteringen in de eerste en tweede sectie maar bij het passeren van de finish is hij het voordeel steeds weer kwijt, ondanks meer vleugel vóór.

Häkkinen zet als eerste een tijd neer

Een goede prestatie zet Ralf Schumacher neer met een vierde tijd, die zo als enige het kwartet aan Ferrari- en McLaren auto's weet in te breken. Barrichello vertrekt morgen als vijfde vanaf de derde startrij, naast Frentzen die met de Jordan een zesde tijd neerzette.

Een overzicht van de tijden is te vinden op de seizoen pagina.


©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie