Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klinisch onderzoek naar varkenspest in Nederland afgerond

Datum nieuwsfeit: 12-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij


Persberichten / Varkenspest

Klinisch onderzoek varkenspest afgerond

12 augustus 2000 - De Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) heeft geen verschijnselen van mogelijke varkenspest kunnen ontdekken bij de Nederlandse varkenshouderijen die sinds 1 juni j.l. varkens hebben ontvangen uit het Verenigd Koninkrijk. De varkens zijn onderzocht op mogelijke verschijnselen van varkenspest zoals: slome dieren, verminderde eetlust, hoesten, rode vlekken op de huid, diarree, koorts, verlammingsverschijnselen en verhoogde sterfte. Ook neemt de RVV bloedmonsters bij de varkens van de desbetreffende bedrijven. Deze uitslagen zijn over uiterlijk drie weken bekend. Op dat moment kan de eventuele aanwezigheid van varkenspest worden vastgesteld of definitief worden uitgesloten.

Het algeheel verbod op het naar Nederland vervoeren en binnen Nederland vervoeren van varkens die afkomstig zijn uit het Verenigd Koninkrijk blijft van kracht.

Ook het afvoerverbod voor de bedrijven die sinds 1 juli varkens uit het VK hebben gekregen blijft in afwachting van de uitkomst van het onderzoek naar eventuele besmetting met varkenspest, van kracht.

Zie ook:
* Dossier Varkenspest
* Regeling vervoersverbod varkens uit Verenigd Koninkrijk 2000 (PDF-document, 49 Kb)

ZIE HET ORIGINELE BERICHT VOOR OPHALEN VAN PDF-BESTANDEN


* Regeling verzamelverbod varkens uit Verenigd Koninkrijk Klassieke varkenspest 2000 (PDF-document, 7 Kb)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie