Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 14-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.50 uur
Aanranding

IJSSELSTEIN Op zondag 13 augustus, omstreeks 16.30 uur, werd de politie naar de wijk IJsselveld oost gestuurd, alwaar naar aanleiding van een aanranding een vechtpartij op straat zou zijn.

Ter plaatse werd de politie door de 49-jarige moeder van het slachtoffer aangesproken. Een 17-jarige jongen uit IJsselstein had onzedelijke handelingen met haar 19-jarige dochter gepleegd. De dochter was daardoor geheel overstuur en niet goed aanspreekbaar.

De verdachte die zich nog ter plaatse bevond, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte is op het politiebureau in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Motorrijder met teveel op

LOPIK Op zondagavond 13 augustus, omstreeks 21.15 uur, zagen politiemensen een motorrijder in Lopik rijden. De man viel op doordat de passagier die hij vervoerde geen helm droeg en hij door het rode verkeerslicht reed.

De man, 28 jaar oud en afkomstig uit Lopik, kreeg een stopteken en stopte op de Zijdeweg-Lekdijk. De politieman bemerkte dat de man naar alcohol riekte. Terwijl de politieman een blaasapparaat wilde pakken, stapte de motorrijder weer op en reed met zijn passagiere weg. De politieman ging er achteraan en trof de motor op de Lekdijk west aan, de bestuurder was verdwenen.

De politieman wilde de motor in beslag nemen en laten afvoeren. Dat zag de motorrijder kennelijk niet zo zitten en hij verscheen weer ter plaatse. Bij de blaastest blies hij een `F`, hetgeen betekent dat hij veel te veel had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau blies de man 545 ug/l. (1,25 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie