Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 14-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-08-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.00 uur
Beroving

UTRECHT Op zondag 13 augustus werd omstreeks half twee in de nacht een 30-jarige inwoner van Utrecht beroofd van zijn rugzak met inhoud. De Utrechter fietste over de Lemelerberg in de richting van de Karpaten. Op de hoek met de Tankerberg werd hij door twee hem onbekende mannen van zijn fiets getrokken en kwam ten val.

Toen het slachtoffer op de grond lag kwamen er nog drie mannen bij het slachtoffer staan. Men probeerde vervolgens het slachtoffer van zijn rugtas te ontdoen. Toen dit niet lukte werd het slachtoffer tegen het hoofd geschopt door een van de verdachten.

Nadat de rugtas van het slachtoffer was afgepakt gingen de vijf daders er in de richting van de Tankerberg vandoor. De verdachten waren allen tussen 16 en 20 jaar oud en hadden een soort muts op het hoofd. In de rugtas bevonden zich persoonlijke goederen van het slachtoffer.

Onder invloed achter het stuur

UTRECHT Op zondag 13 augustus werd om half negen in de ochtend door de politie een auto gecontroleerd op `t Goylaan. De bestuurder, een 28-jarige Pool, bleek onder invloed te zijn van alcohol.

De verdachte werd aangehouden en moest aan het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Hieruit bleek dat de verdachte ongeveer 2 promille alcohol in het lichaam had. De verdachte kreeg een transactie van f 750,- gulden en een dagvaarding uitgereikt. Zijn auto werd inbeslaggenomen.

Diefstal met geweld

UTRECHT Op zondag 13 augustus werd omstreeks het middaguur een 77-jarige inwoner van Zeist beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer liep samen met zijn vrouw op de Nieuwegracht toen hij door een onbekende man werd vastgegrepen en in het gezicht werd geslagen. Hierna greep de verdachte de portemonnee van het slachtoffer uit zijn kleding en ging er vandoor in de richting van de ABC-straat.

Het slachtoffer hield een dikke kaak aan de beroving over. In de portemonnee bevond zich wat klein geld en enkele persoonlijke bescheiden van het slachtoffer. De dader was ongeveer 1.90 m. lang, ongeveer 23 jaar oud, had een tenger postuur en donker kort haar.

Doorrijder aangehouden

UTRECHT Op zondag 13 augustus vond op de Daalsetunnel omstreeks kwart over vijf in de middag een aanrijding plaats, waarbij de veroorzaker doorreed. Een 23-jarige inwoonster van Utrecht werd rijdend op haar fiets aangereden door een bestuurder van een scooter. De vrouw kwam ten val en liep schaafwonden op aan haar been. De bestuurder reed hierna door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Een getuige van het ongeval kon de politie een signalement van de bestuurder en zijn scooter doorgeven. Kort hierop zagen politieagenten de bewuste scooter rijden in de omgeving van de Tolsteegbrug.

De scooter werd staande gehouden en de 17-jarige bestuurder, een inwoner van Utrecht, kon worden aangehouden. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Beroving van telefoon
UTRECHT Op zondag 13 augustus vond een beroving plaats in het park Transwijk. Omstreeks negen uur in de avond fietste een 27-jarige inwoner van Utrecht door het park en werd op een gegeven moment aangesproken door een onbekende man. Nadat hij gestopt was, werd het slachtoffer in de struiken geduwd door de onbekende man en werd mishandeld.

De verdachte doorzocht de kleding van het slachtoffer en ging er vandoor met de mobiele telefoon en geld van het slachtoffer. Het slachtoffer liep licht letsel op aan buik en gezicht.

De dader was een man van ongeveer 20 tot 30 jaar oud, was ongeveer
1.80 m. lang, had een tenger postuur en kort glad haar. De verdachte was gekleed in een zwarte spijkerbroek met daarop een wit T-shirt.

Mishandeling vrouw met klauwhamer
UTRECHT Op maandag 14 augustus werd de politie omstreeks half twee in de nacht naar de Koningin Wilhelminalaan gestuurd. waar een vrouw mishandeld zou zijn. Ter plaatse trof de politie een 33-jarige vrouw aan met een hoofdwond. De vrouw bleek met een klauwhamer op het hoofd te zijn geslagen door een haar onbekende man. De man wilde van de diensten van de vrouw gebruik maken zonder daarvoor te willen betalen.

Toen de vrouw kenbaar maakte daar niet op te willen ingaan, pakte de man een klauwhamer en sloeg het slachtoffer daarmee op het hoofd. De vrouw pakte de autosleutels uit het contactslot van de verdachte waarop deze de auto uitvluchtte.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht waar zij behandeld werd aan haar verwondingen. De achtergelaten auto werd door de politie inbeslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie