Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Podium voor Koster zevende ronde Barber Dodge Pro Series

Datum nieuwsfeit: 14-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
t.a.v. (auto) sportredactie

Barber Dodge Pro Series

Podium voor Koster

Lexington (VSt), 14 augustus 2000. De zevende ronde in de Barber Dodge Pro Series leverde voor Sepp Koster een fraaie derde plaats op. In de door de Jon Fogarty gewonnen race vertrok de Nederlander vanaf de vijfde startplaats in deze Amerikaanse formulewagenserie. In het kampioenschap staat Koster op een stevige derde positie.

Na een maand pauze vertrok de karavaan van de Barber Dodge Pro Series naar de fraai gelegen Mid-Ohio Sports Car Course nabij Lexington (Ohio). Verleden jaar scoorde Koster op dit circuit een matige vijftiende plaats. Direct al tijdens de vrije trainingen bleek de snelheid er bij Koster goed in te zitten; er werd steeds de snelste tijd gereden. Dat zag er derhalve goed uit voor de kwalificatie. De eerste tijdtraining schreef Koster dan ook op zijn naam. De voorlopige pole positie kon hij echter tijdens de tweede sessie niet vasthouden. "De verwachting was dat het tijdens de tweede training sneller zou gaan. Er was meer grip, vanwege het vele rubber dat de CART wagens op de baan hadden gelegd. Dat klopte", aldus Koster. De in Antwerpen wonende Nederlander was echter een van de weinigen die zijn tijd niet verbeterde. "Ik had problemen met de wegligging, wat achteraf bleek te wijten aan een langzaam leeglopende band", vertelde de coureur, die terugzakte naar de vijfde startplaats.
De snelste tijd in de warm up training zorgde voor optimisme in het team. Koster startte de race matig, maar behield de vijfde plaats. Schoof na vijf ronden een plaats op na een fraaie inhaalactie op de Amerikaan Matt Plumb. De jacht werd ingezet op het leidende trio Bjork, Fogarty en Rossoni. Koster wist het gat van 2,5 seconden te dichten en plaatste een aanval op de voor hem rijdende Rossoni. Op dat moment zette de wedstrijdleiding echter de safety car in vanwege een ongeluk in het middenveld. Na de herstart namen Fogarty en Rossoni het initiatief en passeerden Bjork. De Zweed moest twee bochten later ook zijn meerdere erkennen in Koster, die Bjork raakte, maar ongeschonden zijn weg kon vervolgen. Koster kroop in versnellingsbak van Rossoni, maar ondanks verwoede pogingen kwam hij de Braziliaan niet voorbij. "Jammer voor het kampioenschap dat ik Fogarty en Rossoni voor moest laten gaan. Maar, ik ga vol goede moed naar Road America, de Blue Bay Golf Resort, Stora Drain, Uitert Reynard Dodge is klaar voor weer eens een overwinning", besloot Koster zijn optreden in Mid-Ohio.

Uitslag: 1. Fogarty (VSt), 26 ronden in 40 min. 48,951 sec. (136, 571 km/uur); 2. Rossoni (Bra), op 0,943 sec.; 3. Koster (Ned), op 1,068 sec.

Stand kampioenschap: 1. Fogarty 116; 2. Rossoni 90; 3. Koster 87; 4. Plumb
65.

Volgende wedstrijd: 20 augustus, Elkhart Lake (Wisconsin-VSta). Onderstaand

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie