Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autoverkoop in juli achteruit

Datum nieuwsfeit: 14-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Autoverkoop in juli achteruit 14-8-00 13:15:00. De autoverkopen hebben in juli een daling vertoond ten opzichte van juli 1999: er werden 40.939 nieuwe personenautos geregistreerd, in dezelfde maand in 1999 lag dit aantal op ruim 52 duizend. Ook het cumulatieve totaal ligt nu lager dan vorig jaar, maar nog duidelijk hoger dan in 1998.

Volkwagen blijft het best verkochte merk, op korte afstand gevolgd door Opel. De achterstand van de General Motors-dochter is teruggebracht tot ongeveer 500 autos. Renault, Ford Europa en Peugeot handhaven zich op de volgende plaatsen, maar van de merken in de top 5 verkocht alleen Peugeot in 2000 meer autos dan in 1999.

Toyota en Fiat zijn van plaats verwisseld, Seat is nieuw in de top 10 dankzij sterk gestegen verkoopcijfers. Andere stijgers zijn Hyundai, Audi, Kia, Chrysler, Skoda, Lancia en Smart. Een behoorlijke daling wordt vertoond door Mazda, Suzuki, Mitsubishi, Daewoo, Alfa Romeo en Daihatsu.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie