Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Videoband moet rijgedrag verkeersdeelnemers verbeteren

Datum nieuwsfeit: 14-08-2000
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente ApeldoornVideoband moet rijgedrag verkeersdeelnemers verbeteren De gemeente Apeldoorn heeft aan alle rijschoolhouders en scholen de videoband Kinderen hebben eigen spelregels gestuurd. De videoband toont hoe kinderen reageren op verschillende verkeerssituaties. Deze reacties zijn vaak anders dan andere verkeersdeelnemers verwachten. Hierdoor ontstaan vaak gevaarlijke situaties.

Kinderen vinden het bijvoorbeeld moeilijk om de rijsnelheid en afstand van autos in te schatten, waardoor ze plotseling voor de auto de weg kunnen oversteken. Kinderen tot zon acht jaar zijn gemakkelijk af te leiden, impulsief en kunnen maar aan een ding tegelijk denken. In het verkeer kunnen ze bijvoorbeeld de ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie