Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevolgen Europese League voor uitzenden voetbalwedstrijden

Datum nieuwsfeit: 14-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Gevolgen Europese League voor uitzenden voetbalwedstrijden (140800)

Den Haag, 14 augustus 2000

der Ploeg van OCW en staatsecretaris Vliegenthart van VWS


1. Heeft u kennis genomen van de plannen om te komen tot een Europese voetbalcompetitie, de zogeheten Euro League, die met ingang van 2002 van start zou moeten gaan en waarbij de Nederlandse topclubs Ajax, Feijenoord en PSV betrokken zouden zijn? (AD 12 augustus 2000)


2. Bent u door de initiatiefnemers betrokken bij of gekend in de plannen om te komen tot een Euro League? Zo ja, wanneer en wat was uw reactie?


3. Hoe beoordeelt u de totstandkoming van deze competitie, waar vooralsnog drie Nederlandse clubs bij betrokken zijn?


4. Wat zijn de (financiële) gevolgen voor de Nederlandse competitie en het betaalde voetbal in Nederland in zijn geheel als deze competitie daadwerkelijk van de grond komt?


5. Bent u met ons van mening dat de wedstrijden van de Nederlandse clubs die meedoen aan een Europese competitie, waaronder de onderlinge wedstrijden (traditionals als Ajax- Feijenoord bijv), uitgezonden moeten blijven worden op het open net en niet achter een decoder mogen verdwijnen?


6. Bent u bereid daartoe de zogeheten Evenementenlijst (= de lijst met belangrijke sport en culturele evenementen die voor het open net gegarandeerd moeten blijven) aan te passen?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie