Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegwerkzaamheden provinciale weg Bergen-Siebengewald

Datum nieuwsfeit: 14-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

WEGWERKZAAMHEDEN PROVINCIALE WEG BERGEN-SIEBENGEWALD

Op 14 augustus aanstaande start de provincie Limburg met de reconstructie van de provinciale weg Bergen-Siebengewald. De werkzaamheden zullen bestaan uit het verwijderen van de huidige asfaltconstructie, het profileren van de fundering en vervolgens het aanbrengen van een nieuwe asfaltconstructie. De huidige breedte van de weg blijft gehandhaafd. Voor het project zullen slechts ter plaatse van de zijwegaansluitingen (ter verbetering van het oprijzicht) enkele bomen gekapt worden. Het kappen van ongeveer 150 stuks eiken waarvan eerder sprake was zal niet plaatsvinden.
Het bestaande fietspad, momenteel uitgevoerd in asfalt, zal worden uitgevoerd in beton. Tevens zullen er drie dassentunnels en 1700 m1. dassenraster geplaatst worden. Verdere bijkomende werkzaamheden zijn het opnieuw aanstraten van alle inritten ter ontsluiting van particuliere percelen.

Ten behoeve van de uitvoering van de werkzaamheden zal de provinciale weg N552 (Bergen-Siebengewald) tussen km. 1.05 en km. 4.65 van 14 augustus tot en 15 september voor alle doorgaande verkeer (behoudens aanwonenden in overleg met provincie Limburg) afgesloten worden. In deze periode zal de hoofrijbaan worden gerealiseerd. Verkeer zal via omleidingsroutes worden verwezen.
In de periode hierna (opleveringsdatum 3 november) zal de overlast aanzienlijk minder zijn. In deze periode worden het fietspad, de dassenrasters, de inritten en dergelijke worden aangelegd. In deze periode zal op kleine gedeelten van de provinciale weg worden gewerkt met een doorgangsregeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie