Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUB verwacht forse verhoging aantal eerstejaarsstudenten

Datum nieuwsfeit: 14-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

namen en adressen zoek en vind werken op het web

terug naar
persberichten

zie ook
promoties


2200 eerstejaars

Forse verhoging eerstejaarsstudenten op KUB

De Katholieke Universiteit Brabant verwacht in het nieuwe academisch jaar (aanvang 4 september 2000) een flinke toename aan eerstejaarsstudenten. De verwachting is circa 17 procent. Met name de opleidingen binnen de sociale faculteit (psychologie - personeelwetenschappen en beleid- en organisatiewetenschappen) zijn duidelijk in trek. Ook de opleiding economie wint (nog steeds) aan populariteit, evenals de opleiding Interntionaal- en Europees Recht.

De zogeheten 'verkorte opleidingen' - doorgaans afgestudeerden van het HBO die een vervolgopleiding kiezen aan de KUB - leveren dit jaar ongeveer 300 nieuwe studenten op.
Zij kiezen in meerderheid voor bedrijfseconomie, personeelwetenschappen, beleid- en organisatiewetenschappen, vrijetijdwetenschappen, fiscaal recht en de opleiding Taal, Informatie en Communicatie.

De opleiding International Business is eveneens behoorlijk in trek. Deze Engelstalige, 4-jarige internationale opleiding aan de economische faculteit, is vooral populair bij buitenlandse studenten, afkomstig uit vele landen in Europa tot aan het verre oosten toe.

Alles bij elkaar verwacht de KUB in het nieuwe collegejaar 2200 studenten in te schrijven, hetgeen neerkomt op een stijging van ca. 17 procent. Vorig jaar startten 1880 studenten een studie aan de Tilburgse universiteit.

Voor meer informatie: Voorlichting en Externe Betrekkingen, Maurice Ackermans, tel. 013 - 4662004.


14-08-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie