Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IPR-regeling eindelijk van kracht

Datum nieuwsfeit: 15-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Nieuws
Belastingadviseurs
IPR-regeling eindelijk van kracht

U kunt eindelijk weer een beroep doen op het Besluit Subsidies Regionale Investeringsprojecten (BRSI, ofwel centrale IPR) en de Investeringspremieregeling Noord-Nederland (decentrale IPR). Deze twee subsidieregelingen van het Rijk zijn onlangs van kracht geworden na goedkeuring door de Europese Commissie en gelden met terugwerkende kracht tot 1 januari 2000. Hoewel deze terugwerkende kracht met Brussel overeen is gekomen, geldt deze uitsluitend voor reeds bij de subsidievertrekker aangemelde vestigings-, uitbreidings- of herstructureringsprojecten. Door deze clausule is het dus mogelijk om naast voorgenomen projecten ook voor reeds gestarte (en aangemelde) projecten nog maximaal 20% subsidie te krijgen. Voor uitbreidingsprojecten geldt een percentage van 15% van de subsidiabele kosten.

De goedkeuring door de Europese Commissie van deze regelingen volgt op de goedkeuring van de Nederlandse steunkaart, die de gebieden bevat waar regionale steun mag worden verleend. Op deze steunkaart staan gebieden in de provincies Groningen, Friesland of Drenthe en in de gemeentes Hardenberg en Steenwijk (Noord-Nederland) en in de aangewezen gemeentes in Twente, Zuidelijk Limburg en Lelystad/Urk. De decentrale IPR-regeling geldt voor vestigings-, uitbreidings- of herstuctureringsprojecten tot en met 10 miljoen in Noord-Nederland en wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. De centrale IPR (BRSI) heeft betrekking op vestigingsprojecten vanaf 10 miljoen in Noord-Nederland en tenminste 30 miljoen in de overige aangewezen gemeentes. De BRSI wordt uitgevoerd door het Ministerie van Economische Zaken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie