Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vierde Rode Kruis Duck Race voor goede doel in Nieuwpoort

Datum nieuwsfeit: 15-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Eendjes racen voor het goede doel op de vierde Rode Kruis Duck Race

Rode Kruis-Vlaanderen organiseert op dinsdag 15 augustus 2000 voor de vierde maal de Rode Kruis Duck Race in Nieuwpoort. Om 17 uur dropt Marijn Devalck duizenden eendjes in het water voor de start van een helse race naar de finish. Karel Deruwe is opnieuw peter van de actie, die is uitgegroeid tot één van de grootste familie-evenementen aan de kust. De presentatie is in handen van Johan Verstreken.

Iedereen kan meedoen. Een deelnemingsbewijs kost 200 frank en bevat een nummer dat gekoppeld is aan een eendje. De kopers van de twee snelste eendjes mogen daarna met een fonkelnieuwe Ford Ka naar huis rijden. Er zijn ook andere prijzen te winnen zoals hotelverblijven in de Franse Alpen, fietsen, tickets voor wavekarten, luchtdopen, megapuzzelboxen en gsm-pakketten. Je kan een deelnemingsbewijs kopen bij de promotieteams die de volgende weken het land doorkruisen, bij een handelaar die de actie steunt of door 200 frank te storten op het rekeningnummer 000-0000121-24.

De Rode Kruis Duck Race is een evenement voor de hele familie. Want het feest begint al veel vroeger. Vanaf 11 uur staat Nieuwpoort helemaal in het teken van het Rode Kruis. De reddingsdiensten zorgen voor interactieve standen en initiaties. De paras komen uit de lucht vallen en de politiehonden tonen hun kunsten. Je kan je fiets gratis laten graveren en alles leren over diefstalpreventie. Er zijn optredens van bekende artiesten. Voor de allerkleinsten is er kinderanimatie met Papa Chico en een uitgebreid speelpark. Ook de sportievelingen komen aan hun trekken met een levend tafelvoetbalspel en demonstraties van wavekarting en zeilen. Voor het eerst worden ook de binnenstad en het marktplein van Nieuwpoort omgevormd tot een reusachtig attractiepark.

Eén van de voorbereidingen van de race, de nummering van de duizenden eendjes, is steeds weer een heel karwei. Daarom organiseert het Rode Kruis de nummering dit jaar op het strand van Nieuwpoort en dat op woensdag 9 augustus vanaf 14 uur. Naast de burgemeester, bekende Vlamingen en rodekruisvrijwilligers zullen dan ook de strandgangers een handje kunnen toesteken.

Brussel, 14 juni 2000

Voor meer informatie:

Leen Tullen, tel. kantoor: 02-645 45 01, gsm: 075-64 00 23, fax: 02-646 04 41, e-mail: perszaken@redcross-fl.be Tuur Hoste, tel. kantoor: 02-645 45 45, gsm: 0476-50 50 58, e-mail: tuur.hoste@redcross-fl.be Rode Kruis-Vlaanderen-Perszaken, Vleurgatsesteenweg 98, 1050 Brussel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie