Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Horecabond bezoekt recreatiebedrijven

Datum nieuwsfeit: 15-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

FNV Horecabond bezoekt Gelderse en Overijsselse recreatiebedrijven Horecabond - (b.prowell@horecabond.nl)

Op 15 en 16 augustus bezoekt de FNV Horecabond werknemers op Gelderse en Overijsselse recreatiebedrijven. De bond geeft informatie over de nieuwe CAO Verblijfsrecreatie en over de FNV Horecabond. Werknemers kunnen vragen over arbeidsvoorwaarden stellen.Op 15 en 16 augustus bezoekt de FNV Horecabond werknemers op Gelderse en Overijsselse recreatiebedrijven. De bond geeft informatie over de nieuwe CAO Verblijfsrecreatie en over de FNV Horecabond. Werknemers kunnen vragen over arbeidsvoorwaarden stellen.

CAO Verblijfsrecreatie
Op 1 juli 2000 heeft de FNV Horecabond met RECRON een nieuwe cao voor de ver-blijf-recreatie afgesloten. De cao loopt tot 1 juli 2002.

De 15.000 werknemers in de verblijfsrecreatie (bungalowparken zoals Center Parcs, Grandorado en Landal Green Parks, en campings) krijgen 4 procent loonsverhoging per 1 juli 2000 en 3,25 procent per 1 juli 2001.

Naast de loonsverhoging zijn afspraken gemaakt over ‘goede doelen'. Daaronder vallen arbeidsvoorwaarden om het combineren van werk en privé te verbeteren.

Dit is nodig om bij de huidige krapte op de arbeidsmarkt te zorgen dat de verblijfsrecreatie aantrekkelijk blijft voor huidige en nieuwe werknemers.

Verder gaat de verblijfsrecreatie meer faciliteiten en geld besteden aan scholing en loopbaanmogelijkheden.

Werkgevers en werknemers hebben afspraken gemaakt over het naleven van de CAO.

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/nieuws of www.fnv.nl/horecabond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie