Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Www.drogen.nl rangschikt informatie over industrieel drogen

Datum nieuwsfeit: 15-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Novem

15-Aug

www.drogen.nl brengt informatie over industrieel drogen bij elkaar

De nieuwe internetsite www.drogen.nl van Novem, de Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu is in de lucht. Deze website is bedoeld voor iedereen die zich beroepshalve bezighoudt met industrieel drogen.

Op de site is informatie te vinden over:


* Industrieel drogen. Voor en door professionals (gebruikers, aanbieders en onderzoekers) wordt informatie geleverd over selectiemethodieken van optimale droogtechnieken, classificatie van drogers, Nederlandse testfaciliteiten, innovatieve droogtechnieken, procesmodellering en nog veel meer voor industrieel drogen relevante zaken.

* Een who is who over industrieel drogen. Dit 'virtuele' netwerk van professionals is gericht op het uitwisselen van kennis en ervaring.

* Het laatste nieuws. Belangwekkende nieuwe ontwikkelingen, publikaties en een agenda op het gebied van industrieel drogen worden vermeld.

Drogen is een door veel bedrijven toegepaste processtap. Nieuwe ontwikkelingen en innovaties optimaliseren de bestaande droogprocessen en droogtechnieken. Optimale droogtechnieken leiden tot verbeterde productkwaliteit, hogere productiesnelheid en lagere (energie)kosten. Beschikbare kennis over optimale droogtechnieken is veelal verspreid aanwezig bij kennisinstituten, universiteiten en een aantal leveranciers. Voor een goede marktimplementatie van optimale droogtechnieken is een kennisuitwisseling wenselijk. Daarom is deze internetsite opgericht.

De internetsite is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Nederlandse kennisinstituten (TNO, ATO, KEMA, NIZO en TU Eindhoven), leveranciers en adviseurs, die actief zijn op het gebied van industrieel drogen. De site is opgezet in het kader van het programma Spirit, dat door Novem in opdracht van het ministerie van Economische Zaken wordt uitgevoerd. Spirit wil de marktintroductie en verspreiding van geavanceerde energiebesparende technieken bevorderen.

Voor vragen over de site en over de Novem activiteiten op het gebied van industrieel drogen kan men terecht bij ir. Marcel de Jong, programma-adviseur bij Novem, 030-2393637, (m.c.de.jong@novem.nl).

Bron: Novem

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie