Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 15-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 15-08-2000 1e Persbericht 15 augustus 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Gluurder betrapt
Maandagavond rond 23.55 uur is in de van Gentstraat in Eindhoven een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij bij een woning stond te gluren. Een man betrapte de gluurder en wist hem met enkele buurtbewoners aan te houden. De gluurder was al bij meerdere woningen gezien. Hij werd overgedragen aan de politie. De gluurder heeft een boete van f. 120,- opgelegd gekregen.

Eindhoven: Jeugdige auto-inbrekers betrapt
Dinsdagmorgen rond 2.30 uur zijn op het Kranenveld in Eindhoven drie jongens aangehouden. De drie werden door beveiligingsbeambten die daar hun ronde deden op heterdaad betrapt toen ze bezig waren in een geparkeerde auto in te breken. Een van de jongens, een 17-jarige inwoner van s Gravenhage werd in de bewuste auto aangehouden. Twee andere jongens, een 17- en een 15-jarige inwoner van Eindhoven gingen er te voet vandoor maar werden ter hoogte van het Dommeltunneltje door de politie in hun kraag gevat. De drie waren bezig de autoapparatuur uit de auto te stelen. Het trio is voor verder onderzoek op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Inbrekers gepakt
In de Sionstraat in Eindhoven zijn dinsdagmorgen om 4.30 uur twee vrouwen ( 34 en 22) en een man (22), allen uit Eindhoven, aangehouden. De drie worden er van verdacht dat zijn eerder in de nacht hebben ingebroken bij een apotheek aan het Winkelcentrum Woensel. Daar werd een ruit ingegooid en werden twee computer LCD schermen gestolen. Kort daarna werd geprobeerd in te breken in een café aan de Mispelhoefstraat. Daarbij werd de auto van de inbrekers gezien en die kon door de politie in de Sionstraat worden aangehouden. In de auto troffen de agenten een deel van de buit van de inbraak van de apotheek. De eigenaar van de auto wist de dans te ontspringen en ging er vandoor. Zijn identiteit is bij de politie bekend. De drie anderen zijn ingesloten. De 22-jarige man bleek ook nog in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. De auto, de cocaïne en de buit van de inbraak is inbeslaggenomen en de politie doet verder onderzoek.

Helmond: Vernieling ruiten
Dinsdagmorgen om 4.00 uur is aan de Kasteel Traverse in Helmond een 30-jarige Helmonder aangehouden. Hij had bij een opvangtehuis voor drugsverslaafden drie ruiten ingegooid nadat hem daar de toegang voor de nacht was geweigerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Nachtegaallaan. De dader wist via een openstaand raam aan de achterkant van het huis binnen te komen. Er is een rugzak gestolen met daarin een aantal pasjes en een portemonnee met twee tientjes.

Geldrop: Bewoners overlopen inbreker
Maandagavond rond 22.00 uur werden de bewoners van en woning aan het Bogardeind bij hun thuiskomst verrast door de aanwezigheid van een inbreker in hun huis. De inbreker vluchtte onmiddellijk via een keukenraam dat hij bij zijn inbraak vernield had om binnen te komen. De bewoners missen een videocamera.

Reusel: Uitgebrande auto
Op een zandpad van het Kattenbos in Reusel is maandagavond rond 22.30 uur een brandende Mercedes gevonden. De auto was opengebroken en naar alle waarschijnlijkheid ontdaan van onderdelen en daarna in brand gestoken. De auto bleek kort daarvoor in Eindhoven aan de Aalsterweg te zijn gestolen.

Asten: Verkeersongeval
Een 31-jarige man uit Geldrop is dinsdagmorgen om 0.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A67 onder Asten. Tijdens een inhaalmanoeuvre op de linker rijbaan in de richting Eindhoven raakte hij met zijn auto de vangrail. De auto van de man ging in de slip en kwam op de kop terecht in een bermsloot. Het slachtoffer is met een hersenschudding naar het St Anna ziekenhuis gebracht.

Nuenen: Inbraak in woning
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Tienden in Nuenen. De dader brak een raam open en wist een portefeuille met een nog onbekend geldbedrag buit te maken.

Budel: Onder invloed
Op de Gastelseweg in Budel is dinsdagmorgen om 2.30 uur een 45-jarige vrouw uit Gastel aangehouden. De vrouw zat onder invloed van drank achter het stuur en blies tijdens de ademtest ruim 1,8 pro mille. Haar rijbewijs moest ze bij de politie achterlaten en tegen de vrouw wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Bedreiging en mishandeling
Maandagmiddag rond 14.30 uur is in Budel Dorplein in zijn woning een 35-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man had s morgens op de kruising Mulkstraat en Heikantstraat in Budel zijn ex-vrouw met een auto klem gereden. Na een korte woordenwisseling sloeg hij de vrouw (31)en bedreigde haar. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Heeze: Amokmaker aangehouden
Dinsdagmorgen om 3.20 uur is in Heeze in de Jan Deckersstraat een 27-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen dat de man een mountainbike pakte en die op straat voor een taxi gooide. Toen de chauffeur van de taxi uitstapte nam de man een vechthouding aan en wilde met de taxichauffeur op de vuist. De agenten hielden de man aan. Hij bleek eerder op de avond al een bon te hebben gekregen toen hij op een politieauto spuugde. De amokmaker is ingesloten.

Oirschot: Diefstal
In de nacht van maandag op dinsdag zijn drie toeristen uit Slowakije op een parkeerplaats aan de A58 bestolen. Ze lagen in een tentje bij hun auto te slapen. In de tent lag een rugzak met daarin onder meer drie paspoorten, creditcards, twee mobiele telefoons en geld. Terwijl de mensen lagen te slapen hebben dieven kans gezien de rugzak uit de tent te stelen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie