Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Telewerk-loket voor Utrechts bedrijfsleven geopend

Datum nieuwsfeit: 15-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
15 augustus 2000

Gratis cd-rom met test: ben ik geknipt voor telewerken? TELEWERK-LOKET VOOR UTRECHTS BEDRIJFSLEVEN GEOPEND

Voor Utrechtse werkgevers en werknemers die aan de slag willen met telewerken is sinds begin augustus een elektronisch loket op Internet geopend. De site www.catpie-utrecht.nl biedt o.a. informatie over het gelijknamige project - een afkorting voor Coördinated Advanced Telework Pilots in Europe.

Voor dit telewerkinitiatief, dat wordt gesponsord door de Europese Commissie, de Utrechtse overheden en het bedrijfsleven, is ruim een half miljoen gulden beschikbaar gesteld. Met dit geld worden op vijf bedrijventerreinen in de provincie Utrecht, die allen kampen met bereikbaarheidsproblemen, seminars georganiseerd over telewerken. Tijdens deze bijeenkomsten staat de vraag centraal hoe een onderneming met behulp van telewerken de bedrijfsvoering kan verbeteren en welke voordelen er zijn voor de werknemers. Organisaties kunnen naar aanleiding van het seminar intekenen op een workshop. Onder begeleiding van adviseurs van Twijnstra Gudde worden in deze workshops, die tegen een sterk gereduceerd tarief worden aangeboden, alle aspecten op een rij gezet om het bedrijf klaar te maken voor telewerken.

Telewerktest op cd-rom
Door een bezoek te brengen aan de Utrechtse telewerksite www.catpie-utrecht.nl kan een gratis cd-rom worden besteld, die door KPN Telecom - deelnemers aan het project - is gemaakt. De cd-rom bevat o.a. praktijkvoorbeelden over telewerken in het Nederlandse bedrijfsleven. Verder is er een Telewerktest in opgenomen voor werknemers en werkgevers. Door een reeks vragen te beantwoorden over het eigen werk en bedrijf krijgt men een indicatie of de persoon en/of de organisatie geschikt is voor telewerken.

De seminars over telewerken en het CATPIE-Utrecht project vinden plaats op:

* 30 augustus bij Cap Gemini/Ernst & Young (Rijnsweerd/De Uithof, Utrecht)

* 31 augustus bij Conferentiecentrum CPS (De Hoef, Amersfoort)
* 06 september bij Compaq (Kanaleneiland, Utrecht)
* 07 september bij Gemeentehuis Nieuwegein (Plettenburg/De Wiers, Nieuwegein)

Het eerste seminar vond plaats op 31 juni jl. in Woerden. Aanvang van de resterende seminars is telkens om 17.00 uur. Projectdeelnemers aan CATPIE-Utrecht zijn: de provincie Utrecht, Kamer van Koophandel Utrecht, Regionaal Vervoersmanagementcentrum Midden-Nederland, Bestuur Regio Utrecht, KPN Telecom en Nederlands TelewerkForum (advisering).
(Voor informatie: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 31 96)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie