Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Midden- en West Brabant: Tilburg

Datum nieuwsfeit: 16-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Tilburg: Noodhulp persberichten

Datum: 16/8/2000
Auteur: Rob Luijten

Autodief betrapt en ontsnapt
Nadat een 22 jarige inwoner van Den Haag gisteren met zijn vriendin en zoontje van 1,5 jaar rond 15.00 uur terug kwam bij zijn auto na een dagje Beekse bergen, zag hij een vreemde man achter het stuur zitten. De auto reed op dat moment achteruit en kennelijk was de onbekende man voornemens de auto te stelen. Toen de Hagenaar in de richting van zijn auto rende, sprong de verdachte uit de auto en zette het op een lopen. De Hagenaar achtervolgde de verdachte en wist hem in de buurt van de kassas in zijn kraag te grijpen. Daar kreeg de dief echter onverwachte bijstand. Een onbekende man vraagt namelijk plotseling aan de aangever of het wel normaal is dat hij die jongen slaat. De onbekende man duwt en slaat het slachtoffer en rent vervolgens samen met de autodief weg.

Bij controle in de auto bleek een portemonnee te zijn weggenomen met daarin geld, pasjes en sieraden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding gezochte
Bij een controle van een 37 jarige Tilburger, dinsdagmiddag om 16.30 uur op de Paleisring in Tilburg, bleek dat de man nog voor enkele honderden guldens boetes open had staan. De man werd aangehouden en ingesloten in een politiecel.

Jeugdige winkeldieven
Twee 16 jarige inwoonsters van Tilburg waagden gisterenmiddag rond 16.30 uur een poging om een carrière als dief te beginnen. Nadat zij bij de Xenos al vier telefoonhoesjes hadden gestolen werden ze bij de C&A betrapt op het stelen van kleding. Aangezien het de eerste keer was dat de dames een dergelijk feit pleegde werden zij doorverwezen naar bureau HALT (Het ALTernatief) die hun een passende straf zal opleggen. Wordt die vervangende straf onvoldoende afgewerkt dan mogen de jonge dieven alsnog een proces-verbaal verwachten.

Dievenbende
Gisterenmiddag, rond 17.00 uur, werd er nog een groep jongeren aangehouden voor diefstallen uit winkels. De groep bestond uit 6 jongens en meisjes, in de leeftijd van 12 tot 20 jaar en bleken afkomstig uit Breda, Etten-Leur, Dordrecht en Tilburg. Zij hadden samen afgesproken om met de trein naar Tilburg te gaan en daar in het centrum op dievenpad te gaan. In een schoenenzaak, een supermarkt en een sportzaak liep dit avonduur nog goed af. Daar werden T-shirts en drank weggenomen. Bij een tweede supermark, aan de Besterdring, werd de diefstal van drank echter opgemerkt en waarschuwde de bedrijfsleider de politie. Die kon de groep op de Spoorlaan aanhouden. Tegen de 6 verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politieman mishandeld tijdens controle
Naar aanleiding van overlastmeldingen uit de buurt stelden twee politiemensen van de Noodhulp Tilburg gisteren om 20.20 uur een onderzoek in bij een groep mannen die zich ophielden op een parkeerplaats aan de Jan Heijnstraat. Toen een van de politiemensen aankondigde een controle op de opiumwet te willen uitvoeren, wilde een van de mannen zich uit de voeten maken. Toen de politie-man hem vastpakte ontstond er een vechtpartij waarbij de politieman geslagen en gestompt werd en waarbij hij een gekneusde pink op liep. Er moesten uitein-delijk meerdere politie-eenheden aan te pas komen om de verdachte over te kunnen brengen naar het politiebureau. Zijn personalia zijn nog onbekend.

Gewelddadige inbraak
Een 54 jarige inwoonster van een flatje aan de Vellingenhoef in Tilburg hoorde vannacht om 01.10 uur gestommel in de woning. Toen zij polshoogte ging nemen, stond zij in de woonkamer plots oog in oog met een negroïde man die een schop in zijn handen had. De man eiste geld van het slachtoffer. Zij kon hem dit echter niet geven en raakte in paniek. Hierop sloeg de inbreker de vrouw met de schop op het hoofd. Daardoor viel zij met haar hoofd op de tegelvloer. Inmiddels had zij ook haar voeten open gehaald aan het glas dat door de inbraak op de vloer van de woonkamer terecht was gekomen. Nadat de man een tas uit de keuken had meegenomen vluchtte hij.
Toegesnelde buren, die op het gegil waren afgekomen, waarschuwde de politie. De vrouw werd door de ambulancedienst afgevoerd naar het ziekenhuis

Straatroof
Twee 18 jarige vrouwen werden vannacht kort voor 02.00 uur op de Prof. Verbernelaan in Tilburg geconfronteerd met een overvaller. De twee jonge vrouwen, afkomstig uit Tilburg en Helmond waren op weg naar huis toen een negroïde man hen aansprak. Hij pakte plots de Helmondse vast en eiste geld. Toen de vrouw zich hiertegen verzette sloeg de verdachte haar. Daarbij hield hij tevens een mes in zijn handen. Uiteindelijk wist de dader de tas van het Tilburgse slachtoffer te pakken te krijgen en vluchtte hij. In de tas zaten een mobliele telefoon, een portemonnee en een identiteitskaart. De politie onderzoekt de zaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie