Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Integra Nederland brengt Petlook online

Datum nieuwsfeit: 16-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Integra Nederland brengt Petlook online

Internetportaal voor huisdierenbezitters: nieuw dotcom initiatief

Amsterdam, 16 augustus 2000 Integra Nederland heeft de website voor Petlook.com ontwikkeld en gebouwd. Deze site bevat onder meer een databasegestuurd dierenregistratiesysteem dat Integra zelf ontwikkelde. Integra zal bovendien de hosting van de site verzorgen vanuit haar gespecialiseerde Hosting Center.

Petlook is een initiatief van dierenarts Bulle Koster. Andersen Consulting ontwikkelt het business plan en ondersteunt de internationale uitbreiding van Petlook. Petlook is een internetportaal waarop huisdierenbezitters hun huisdier gratis kunnen registreren. Enige voorwaarde is dat het huisdier een identificatiechip draagt of een leesbaar tatoeagenummer heeft. Petlook streeft ernaar vermiste huisdieren online te verbinden met de gegevens uit hun dossier en hun eigen dierenarts. Petlook zelf stelt de eigenaar op de hoogte van de verblijfplaats van het vermiste dier.

"Jaarlijks worden er alleen in Nederland zo n veertigduizend dieren vermist" aldus Bulle Koster, initiatiefnemer van Petlook. "Een groot deel daarvan wordt nooit meer teruggebracht naar de eigenaar. Als dierenbezitters hun huisdier via de website van Petlook registreren maken zij de relevante gegevens over het dier toegankelijk voor dierenartsen en dierenasiels. Zodoende kan de eigenaar van een vermist dier snel en eenvoudig op de hoogte worden gesteld. Bovendien kan een dierenarts het medisch dossier inzien en zonodig het vermiste dier behandelen. Uiteraard is de website eenvoudig te gebruiken".

Naast het registreren van huisdieren biedt de site ook mogelijkheden voor dierenartsen. Zij kunnen op de site gratis een eigen homepage inrichten. Bovendien kunnen zij diereneigenaren uit hun praktijk via email op de hoogte houden van bijvoorbeeld nieuwe ontwikkelingen, vaccinaties en organisatorisch wijzigingen in hun praktijk.

Petlook zal op korte termijn ook in Engels, Frans, Duits en Spaans online gaan. Ook andere talen worden in de toekomst ondersteund. Over Petlook
Petlook is een internetportaal voor huisdieren, gebaseerd op het unieke nummer van de identificatiechip of tatoeage. Eigenaren kunnen hun gechipte huisdieren gratis registreren en aangeven of hun dier bijvoorbeeld aan bepaalde ziektes lijdt of medicijnen gebruikt. Ook kan de eigenaar opgeven bij welke dierenarts zijn dier patiënt is. Petlook is onafhankelijk. Er is geen bemoeienis van bijvoorbeeld regeringsinstanties of rasverenigingen. Alleen de eigenaar heeft toegang tot de gegevens over zijn dier. Wie een huisdier heeft gevonden, kan de chip laten uitlezen bij een dierenarts of dierenasiel. Gevonden huisdieren worden na het ingeven van het chip- of tatoeagenummer op de Petlook-site direct gekoppeld aan het e-mailadres (en eventueel telefoonnummer) van de eigenaar. De dierenarts krijgt inzage in het medische dossier van het dier en ziet meteen of een huisdier bepaalde medicijnen nodig heeft. Meer informatie vindt u op www.petlook.com.

Over Integra
Integra Nederland is een dochter van Integra Europe. Integra, genoteerd aan de Franse (Nouveau Marche) en Duitse beurs (Neue Markt), is een vooraanstaand Europees leverancier van geïntegreerde e-business en Internetsystemen voor ondernemingen die veelomvattende e-business-oplossingen nodig hebben. De Integra Technical Centers bieden een e-business infrastructuur welke alle componenten biedt benodigd om volledig functionele e-business websites te ontwikkelen, te operationaliseren en te beheren. De Integra Technical Centers ondersteunen een flexibele en schaalbare e-business oplossing, die kan worden gekoppeld aan backoffice -systemen (zoals ERP-systemen, klanten- en marketingdatabases) en ook aan systemen van derden (zoals call centers, creditcardnetwerken en leveringssystemen). Integra is momenteel actief in Frankrijk, Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en Denemarken, Noorwegen, IJsland, Zweden en Italië. Integra Europe heeft 634 medewerkers en beheert en host meer dan 1100 managed websites. De klantenkring varieert van pionierende internetbedrijven tot vooraanstaande ondernemingen, zoals Continent, Eurocard-Mastercard, France Telecom, Hachette-Filipacchi, Havas Voyages-American Express, IBM, Lloyd s Register, Mitsubishi, Motorola, Packard-Bell, Psion, Quelle, Shell en Toshiba.

Meer informatie vindt u op de website van Integra Nederland: www.integra-europe.nl of op de website van Integra Europe: www.integra-europe.com

Integra Nederland is een handelsnaam van I.K.S.X. Consultants bv, gevestigd te Amsterdam

Meer informatie voor de redactie:
Potters PR Integra Nederland Petlook Monique Potters Judith Zegers Bulle Koster tel. 0345 501 595 tel. 020 600 57 00 tel. 06 53 84 00 99 email: monique@potterspr.nl email: judith@integra-europe.nl email: (info@petlook.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie