Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegwerkzaamheden gemeente Middelburg

Datum nieuwsfeit: 16-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Middelburg

Wegwerkzaamheden

Rotondes vervangen kruispunten A58

Rijkswaterstaat is sinds deze week druk doende de aansluiting van Middelburg op de Rijksweg A58 te verbeteren. De twee kruispunten op het viaduct van de Schroeweg worden vervangen door twee rotondes. Het is met name de bedoeling dat de verkeersveiligheid op het viaduct over de A58 wordt vergroot. Tijdens de werkzaamheden is de Schroeweg gesloten voor kruisend verkeer, verkeer uit Vlissingen kan via de Torenweg en de Nieuwe Vlissingseweg Middelburg bereiken.

Rijkswaterstaat legt de rotondes aan op de plek van de bestaande T-splitsingen. De rotondes zorgen ervoor dat het verkeer op het viaduct elkaar niet meer kruist. Zodoende is er minder kans op botsingen. Het verkeer komt straks via verschillende rijbanen waar het wezen moet, richting A58 of richting Middelburg.

Tot circa 15 september is het viaduct afgesloten voor kruisend verkeer om de veiligheid van het wegpersoneel te garanderen. Automobilisten vanuit Vlissingen worden omgeleid via de Torenweg en de Nieuwe Vlissingseweg, verkeer vanuit Middelburg kan ook niet over de A58 naar Vlissingen. De routes van Vlissingen naar Vlissingen-Oost, vanaf Goes richting Middelburg en van Middelburg naar Vlissingen-Oost zijn bereikbaar. Vlissingen-Oost is vanaf Goes niet over de Schroeweg te bereiken. De wegwerkzaamheden duren tot uiterlijk 29 oktober.

De gemeente Middelburg en de politie hebben bij Rijkswaterstaat er op aan gedrongen snel met maatregelen te komen om de verkeersveiligheid van de kruispunten te verbeteren, omdat er in de loop der jaren vele ongevallen plaats hebben gevonden. In 1994 is de verkeerssituatie aan de Schroeweg al eens aangepast, maar niet tot volle tevredenheid. De verkeersverbeteringen zijn uiteindelijk sneller gerealiseerd dan was verwacht. Rijkswaterstaat heeft voor het project onverwacht geld gekregen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zo'n acht ton is er nu beschikbaar om de rotondes aan te leggen en de weg aan te passen.

De gemeente Middelburg is erg blij met de aanpassingen aan de autoweg. De verkeersveiligheid verbetert maar ook het uiterlijk van het viaduct wordt opgewaardeerd. Het viaduct bij de A58 is de entrée van de stad en de omliggende gronden worden ontwikkeld tot het Mortiere-gebied. Het bedrijf "Care schadeservice" slaat daar als eerste op 24 augustus de eerste paal van de nieuwe vestiging.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie