Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier genomineerden Amersfoortse Vrijwilligersprijs 2000

Datum nieuwsfeit: 16-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


ms 16 augustus 2000

Vier genomineerden voor Amersfoortse Vrijwilligersprijs 2000

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Amersfoortse Vrijwilligersprijs uitgereikt. De jury heeft inmiddels vier organisaties genomineerd voor deze prijs of voor de aanmoedigingsprijs. Dit was een moeilijke klus, omdat de jury enthousiast was over alle dertig inzendingen. Maar er kan er helaas maar één de winnaar zijn. Wie dat is, wordt op 26 augustus bekend gemaakt tijdens de Stadsbrunch voor vrijwilligers.

In Amersfoort zijn ruim 18.000 vrijwilligers actief. Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor deze mensen. Als blijk hiervan is vorig jaar de Amersfoortse Vrijwilligersprijs ingesteld. Organisaties, instellingen, groepen en projecten die actief zijn in het Amersfoortse vrijwilligerswerk kunnen meedingen naar deze prijs. Dit jaar hebben 30 organisaties een deelnameformulier ingestuurd. Na een langdurig eerste beraad heeft de jury 7 deelnemers uitgenodigd voor een presentatie. Bij de eindbeoordeling van deze presentaties is de jury uitgegaan van 3 criteria: de betekenis van het vrijwilligerswerk voor de samenleving, de wijze waarop zorg en aandacht wordt besteed aan de vrijwilligers en de zwaarte van het vrijwilligerswerk.

Genomineerden
Stichting Etcetera organiseert jaarlijks een festival voor theater, film, muziek en beeldende kunst. Daarbij benut Etcetera de historische binnenstad als decor. Om dit festival te laten slagen heeft Etcetera elk jaar circa 100 vrijwilligers nodig.

Bewonerscommissie 'De Linie' werd opgericht naar aanleiding van een aantal verbouwingen die de woningbouwvereniging begin jaren 80 in de wijk Kruiskamp uitvoerde. Na deze verbouwingen is deze commissie doorgegaan met het doel de leefbaarheid in de wijk te vergroten en met name in het buurtje 'De Linie'. Hiervoor organiseert de commissie allerlei gezamenlijke activiteiten.

Stichting Ho Stop! biedt kortdurende ondersteuning aan de behoevende medemens op financieel, geestelijk, sociaal of materieel gebied. Hiertoe organiseert Ho Stop! onder andere gezinsvakanties. Die zijn bedoeld voor mensen die door financiële en/of sociale omstandigheden nooit eens met vakantie kunnen

Bij Stichting Keizorg werken zo'n 220 vrijwilligers. Zij verrichten samen ruim 4000 uren per maand een diversiteit aan taken voor ouderenzorg en verpleeghuiszorg De Lichtenberg en ouderenzorg Nijenstede. Een kleine greep uit het grote aanbod van vrijwilligerswerk: een eigen bus met chauffeurs, een open schildersatelier, de krant voorlezen, een ontbijtproject, kookgroepjes en begeleiding van ouderen naar de polikliniek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie