Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijdrage Nederland aan mogelijke NAVO-hulpoperatie duikboot

Datum nieuwsfeit: 16-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie
Persberichten


Nederlandse bijdrage aan mogelijke NAVO-hulpoperatie gezonken onder-zeeboot

16-08-2000

Vooruitlopend op een eventueel Russisch verzoek heeft NAVO aangegeven voorbereidingen te treffen voor deelname aan de reddingsoperatie van de gezonk-en Russische onderzeeboot KURSK. Nederland heeft zich bereid verklaard een duikmedisch team van de Koninklijke Marine aan NAVO ter beschikking te stellen.

Bij het ministerie van Defensie houdt men rekening met het op afroep ter beschik-king stellen van een duikmedisch team van de Koninklijke Marine en een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht indien de Russische Federatie via NAVO kanalen hierom verzoekt. Het duikmedisch team zal bestaan uit acht deskundigen op het gebied van duikongevallen. Dit team kan worden ingezet nadat de bemanningsleden uit de beschadigde onderzeeboot zijn gehaald en zich aan de oppervlakte bevinden. Het transporttoestel kan worden ingezet om het personeel en twee mobiele decompressietanks van het Duikmedisch Centrum uit Den Helder naar de plaats van het ongeval te brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie