Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhandelingen bij AZL lopen volgens CNV Dienstenbond goed

Datum nieuwsfeit: 16-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV

Onderhandelingen bij AZL bieden perspectief!

Hoewel de besprekingen nog niet zijn afgerond, denken wij over een groot aantal van onze voorstellen en wensen met de werkgever overeenstemming te kunnen bereiken.

Dan hebben we het onder meer over:
het aanbod van een nabestaandenpensioen aan elke actieve deelnemer met partner (gehuwd, geregistreerd en ook met samenlevingscontract) inclusief een ANW-hiaatverzekering, tot een maximum van het maximale dagloon (per 1 juli 2000 ± f 87.000,00). De individuele ANW-hiaatverzekeringen kunnen daarmee opgezegd worden; de maximale ruimte om te sparen ten behoeve van prepensioen, door het verzilveren van verlofdagen, ATV-dagen, overuren etc.; de inspanningsverplichting van de werkgever om arbeidsgehandicapten bij gelijke geschiktheid met voorrang in dienst te houden c.q. te nemen;
extra aandacht voor loopbaanbeleid, scholing en ontwikkelingsplannen voor alle medewerkers, ook diegenen die reeds ouder zijn of reeds lang in dienst zijn;
de mogelijkheid om vanaf 55 jaar 4 dagen te gaan werken, met behoud van de pensioenopbouw over 5 dagen;
intentie van werkgever om toe te werken naar een uitbreiding van een CAO a la carte regeling;
Omdat enkele voorstellen van de werkgever nog besproken moeten worden, wordt het overleg op 1 september 2000 voortgezet. Ervan uitgaande dat wij op die dag een onderhandelingsresultaat kunnen bereiken, zullen wij jullie direct daarna uitnodigen voor een ledenvergadering om jullie te informeren, te raadplegen en indien nodig over het resultaat te stemmen. We houden jullie op de hoogte. Voor vragen kunt u contact opnemen met bestuurder Nicole van Eibergen, tel.: 040 - 211 66 74.

Eindhoven,
16 augustus 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie