Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voordracht kandidaten vrijwilligerspenningen Breda

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

VOORDRACHT KANDIDATEN VRIJWILLIGERSPENNINGEN BREDA

Tot 18 oktober aanstaande kan iedereen een inwoner of groep vrijwilligers schriftelijk voordragen voor de Vrijwilligerspenning 2000. Want ook dit jaar reikt het gemeentebestuur van Breda een bronzen penning uit aan een inwoner én aan een groep inwoners die zich belangeloos inzetten voor de Bredase samenleving. Dit gebeurt op de nationale vrijwilligersdag op 8 december 2000.

Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan het werk dat vrijwilligers verzetten. Met de Vrijwilligerspenning van de stad Breda wil zij haar waardering onderstrepen. Voor de selectie van de vrijwilliger en de groep vrijwilligers die de penning ontvangen, zijn criteria vastgesteld. Zo wordt bekeken of de vrijwilligers zich al geruime tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de Bredase samenleving. Daarbij gaat de voorkeur uit naar werk in de uitvoerende sfeer. De individuele vrijwilliger of de groep vrijwilligers mag niet eerder een onderscheiding of nominatie hebben ontvangen. Het College van Burgemeester en Wethouders bepaalt, op basis van de voordrachten die vóór woensdag 18 oktober binnenkomen, wie en welke groep de Vrijwilligerspenning 2000 ontvangen. Kandidaten voor de penning kunnen schriftelijk worden voorgedragen bij de dienst SAW, vakdirectie Welzijn, ter attentie van de heer H. de Kruif, postbus 2521, 4800 CM Breda.

De Vrijwilligerspenning is in 1993 in het leven geroepen om vrijwilligers te eren die zich al geruime tijd inzetten voor de Bredase gemeenschap. Sinds 1998 reikt het gemeentebestuur ook een penning uit aan een groep vrijwilligers. De feestelijke uitreiking vindt jaarlijks plaats op de nationale vrijwilligersdag. Vorig jaar ontvingen mevrouw Vriensvan Gorp en de vrijwilligers van Verpleeghuis Oranjehaeve de vrijwilligerspenning 1999 uit handen van wethouder M. Heerkens.

Breda, 17 augustus 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie