Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hulpverlenersprijs voor Haagse vrijwilligers

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Persberichten >> Hulpverlenersprijs voor Haagse vrijwilligers

De gemeente Den Haag stelt een prijs in voor vrijwillige hulpverleners die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het redden van mensen. Deze Haagse hulpverlenersprijs bestaat uit een stage ergens in Europa op het (vrijwillige) vakgebied van de hulpverlener, ter waarde van fl.
2.500,-. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt tijdens het Brandweer/Politiefeest. De eerste prijsuitreiking is dit jaar op 17 augustus.

Aanleiding voor de hulpverlenersprijs is een motie van Groen Links. Hierin wordt voorgesteld een Haagse Brandweerprijs in het leven te roepen om vrijwilligers van de brandweer te stimuleren hun belangrijke werk voor de veiligheid van de Haagse inwoners voort te zetten. Omdat bij de Haagse brandweer geen vrijwilligers werkzaam zijn, zal de prijs worden toegekend aan vrijwilligers van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor EHBO, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en het Nederlandse Rode Kruis. De voorzitters van deze organisaties vormen de jury van de Haagse Hulpverlenersprijs. Voorzitter van de jury is de commandant van de brandweer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie