Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gamboni hoogleraar Kunstgeschiedenis UvA

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamHoogleraarsbenoeming: Prof. dr. D.L. GamboniPersbericht 17 augustus 2000

Prof. dr. D.L. Gamboni (1954) is benoemd tot hoogleraar Kunstgeschiedenis van de nieuwste tijd aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Dario Gamboni studeerde Franse taal- en letterkunde, Kunstgeschiedenis en Amerikanistiek aan de Universiteit van Lausanne (Zwitserland). Hij promoveerde aan dezelfde universiteit in 1989 op het proefschrift 'La plume et le pinceau. Odilon Redon et les rapports entre art et littérature'.
Gamboni is na zij afstuderen werkzaam geweest op achtereenvolgens de universiteiten van Lausanne, Straatsburg, Lyon en Zurich voordat hij in 1998 de Andrew W. Mellon Professor of Humanities werd in de Case Western Reserve University in Cleveland, Ohio. Gamboni is aangesteld per 1 januari 2001 en volgt prof. dr. Evert van Uitert op, die begin 2001 met pensioen gaat.

Laatste wijzigingen: 7 september 2000 - (webmaster@uva.nl) Bron: PR & Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie