Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim 2300 eerstejaars klaar voor kennismaking met Utrecht

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht


11 augustus 2000
Ruim 2300 eerstejaars klaar voor kennismaking

Abel en Van Dik Hout te gast tijdens Utrechtse introductie

De band Abel verzorgt op donderdag 17 augustus in het kader van de UIT (Utrechtse Introductie Tijd) 2000 een openluchtconcert op het Utrechtse Vredenburg. Het optreden vormt een onderdeel van de minitour die de band de komende weken maakt door de grootste studentensteden in Nederland. De tour is opgezet in samenwerking met de radiozender Kink FM die in iedere stad live een uitzending gaat maken. Naast Abel treedt in Utrecht ook Van Dik Hout op.

De UIT 2000 vindt plaats van 14 tot en met 18 augustus. Naar deze introductie komen dit jaar meer dan 2300 nieuwe eerstejaars van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool van Utrecht en de andere Utrechtse hbo-instellingen. Het thema van dit jaar is 'UIT & nieuw': door kennis te maken met de onderwijsinstellingen, de stad en elkaar beginnen de eerstejaars hun nieuwe leven in een nieuwe stad.

De opening van de UIT is op 14 augustus om 9.30 uur in de Stadsschouwburg. Na de opening leiden ouderejaarsstudenten de eerstejaars in groepjes gedurende de week rond door Utrecht. Alle verenigingen en organisaties presenteren zichzelf door middel van verschillende activiteiten, zoals de traditionele biercantus, informatiemarkten, cabaretvoorstellingen en grote dansfeesten. Opvallend dit jaar is de grote hoeveelheid bekende dj's en artiesen zoals Marco-V, dj Jean en Lee Towers.

Woensdag 16 augustus is het 'UIT de Kunst'dag. Centraal hierbij staat de bouw van een enorme zonnewijzer op universiteitscentrum de Uithof. Alle eerstejaars gaan hier letterlijk en figuurlijk hun steentje aan bijdragen. Nog nooit hebben zoveel mensen samen een kunstwerk gebouwd. Alle eerstejaarsgroepjes kunnen hun bijdrage aan de zonnewijzer voorzien van een handtekening en een zelfbedacht logo, dat te maken heeft met de studententijd. Om 16.30 uur zal Henk Westbroek het kunstwerk onthullen.

Voor meer informatie:
Introductie Commissie Utrecht 2000, Christie Hofmeester

(030) 253 2441

Download het programma (Word bestand, 10kB)

Home UU Uw reactie Find

Laatst gewijzigd: 19 juni, 2000
Communicatie Service Centrum
Heidelberglaan 8

3584 CS Utrecht
Telefoon (030) 2533550 / 2532572
Mediavragen per Email: (UUmedia@csc.usc.uu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie