Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Child Protect opent eigen website voor grote publiek

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichtenAfzender: (childprotect@pandora.be)

Contactpersoon: Jos Smeers-Ross

Child Protect opent eigen website voor grote publiek

Datum: 17 augustus 2000

Met enige trots laat Child Protect, een organisatie die opkomt voor de belangen en rechten van het kind, en makers van de websites ter aandenken van Nienke Kleiss en Maartje Pieck, jullie weten dat hun eigen website nu open is voor het grote publiek. Ook laat Child Protect hierbij weten dat hun site zowel informatief als actief is. Het informatieve gedeelte bevat een heleboel info over alles wat kinderen aangaat. Van kinderopvang, veiligheidstips, nuttige telefoonnummers en adressen, diverse links, surftips voor kinderen, kindvriendelijk surfen, opvoeding, tot en met incest en seksueel misbruik.

Het actieve gedeelte bestaat uit drie forums,
Een vraag en antwoord forum. In dit forum kunt u alles vragen wat betrekking heeft op uw kinderen, opvoeding, drugsgebruik, geweld, en zeker ook het moeilijkste onderwerp: het verliezen van je kind. Een discussieforum, hier kan men zijn eigen ongezouten mening kwijt over alles en nog wat aangaande kinderen. Grof taalgebruik wordt wel niet toegelaten. Een idee en voorstelforum, waarbij iedereen de kans krijgt om zijn eigen ideeën of voorstellen te doen als aanvulling voor deze website of als project, waarbij andere bezoekers het idee of voorstel kunnen bekritiseren en/of verbeteren.

De nieuwsberichten worden dagelijks aangevuld, ouders die hun kind verloren hebben door geweld, ziekte of door een ongeval, krijgen hier de kans om hun eigen verhaal te vertellen, dit samen met een foto van hun kind. Een soort van virtueel herdenkingsplekje op het Internet dus. Tevens kunnen ook slachtoffers van mishandeling, incest of misbruik hier al dan niet anoniem hun verhaal kwijt. Mailen kan je zowel gewoon als anoniem, dit laatste als je toch je verhaal kwijt wilt, of info wil verkrijgen zonder dat men de afkomst van de schrijver kan achterhalen. Het is dus een site die mensen uitnodigt om actief deel te nemen, hun gedachten en ideeën te delen, en gelijkgestemden te vinden. Ook wordt er aandacht besteed aan de wensen van de bezoekers. Mis je iets op de site, dan kan je dat gewoon melden.

Het allerlaatste wat we willen is een zogenaamde "bevroren" site zijn. Een site dus waar je veel nuttige info kan vinden, maar die alleen aangepast wordt als er iets wijzigt in de reeds aanwezige gegevens. Zo bestaan er reeds honderden sites, en dat is dus niet wat we willen. We willen een site die bruist van activiteit en nieuwtjes. Dat is bovendien ook de reden waarom we bewust gekozen hebben tot oprichting van een nieuwe organisatie, maar we willen zeker niet zeggen dat de andere sites nutteloos zijn! Integendeel, want meestal bevatten ze een schat aan waardevolle informatie.

De Urls zijn als volgt:
childprotect.x1.nl De site van Child Protect zelf nienke.x1.nl De site ter aandenken aan Nienke Kleiss maartje.x1.nl De site ter aandenken aan Maartje Pieck Opgelet dus, "www" komt niet voor in deze urls

Child Protect

St-Servatiusstraat 42

3590

Diepenbeek, België

Telefoon: 0032496-906844reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie