Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Halfjaarcijfers 2000 Internatio-Müller NV

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Internatio-Müller N.V.

Rotterdam, 17 augustus 2000

Internatio-Müller N.V. in het eerste halfjaar 2000: Verdere winstgroei Over de eerste zes maanden van 2000 is het groepsresultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belastingen gestegen met 8,2% van Eur 42,1 miljoen naar Eur 45,6 miljoen.

Het netto resultaat nam toe met 7,5% van Eur 29,5 miljoen naar Eur 31,8 miljoen.

De winst per aandeel over het met 2,9% toegenomen gemiddeld uitstaande aandelenkapitaal steeg van Eur 1,17 naar Eur 1,22 (+4,3%).

De netto groepsomzet steeg met Eur 43 miljoen tot Eur 1.147 miljoen. De invloed van koersverschillen was Eur 8 miljoen positief. Acquisitie- en desinvesteringseffecten waren per saldo gering. Zonder rekening te houden met de partiële consolidatie van Dynadro met ingang van 2000 (zoals op 25 november jl. aangekondigd), welke vorig jaar nog voor 100% werd geconsolideerd, zou de omzetstijging Eur 54 miljoen hoger zijn geweest, waarmee de totale omzetgroei op Eur 97 miljoen (+9,2%) zou zijn uitgekomen.

De belastingdruk nam toe van 28,4% naar 29,9%.

Per divisie was de gang van zaken als volgt:


* Handel
De omzet van de Interpharm-Groep (distributie van farmaceutische en drogisterij-artikelen) daalde met 7,0% ten opzichte van de eerste helft van 1999 (exclusief consolidatie-effect Dynadro zou de toename 7,5% bedragen). Het resultaat na rente bedroeg Eur 10,3 miljoen ten opzichte van Eur 11,5 miljoen vorig jaar (waarvan consolidatie-effect Dynadro Eur 0,6 miljoen).

Het resultaat bij Interpharm (farmaceutische groothandel) stond onder druk door de hogere kortingen aan apothekers.

Interpharm behaalde een omzettoename van 8,3% en realiseerde daarmee een verdere groei van haar marktaandeel.

Het automatiseringsproject Mercurius is succesvol afgerond en inmiddels operationeel, waardoor de Interpharm-Groep de toekomstige ontwikkelingen op het ICT-gebied met vertrouwen tegemoet kan zien.

De omzet van Chemische Distributie steeg van Eur 271 miljoen naar Eur 293 miljoen. Het totale resultaat na rente nam toe tot Eur 13,5 mil-joen (+4,7%) ten opzichte van Eur 12,9 miljoen vorig jaar.

In Australië / Nieuw-Zeeland liepen omzet en resultaat terug als gevolg van aanpassingen in de lokale wetgeving waardoor de afzet van een belangrijke productgroep wegviel.

In Europa evenwel werd goed gepresteerd met een autonome omzet en resultaatstijging van circa 10%. De marktomstandigheden in Europa zijn gunstig; de strategie van pan-Europese distributie wordt zeer positief ontvangen. Goede voortgang is gemaakt met de integratie van IT-systemen en tezamen met partners worden E-commerce initiatieven ontwikkeld.


* Imtech
De divisie Imtech realiseerde een omzet van Eur 468 miljoen, waarvan Eur 163 miljoen bij Rud. Otto Meyer (ROM) in Duitsland, in totaal een autonome stijging van Eur 51 miljoen (+12%) ten opzichte van het eerste halfjaar 1999.

Het resultaat na rente verbeterde met 12,8% tot Eur 24,6 miljoen.

De productie nam toe met Eur 87 miljoen tot Eur 674 miljoen, een stijging van 15%, waarvan Eur 33 miljoen betrekking heeft op ROM.

De orderportefeuille bedroeg ultimo 1e halfjaar 2000 Eur 1.921 miljoen, waarvan Eur 942 miljoen voor ROM, tegenover Eur 1.786 miljoen medio 1999, een toename van Eur 139 miljoen (+8%).

Imtech heeft een goed halfjaar achter de rug. Vrijwel alle clusters en bedrijven hebben een hogere bijdrage geleverd. De markten waarop Imtech actief is ontwikkelen zich in het algemeen voorspoedig. Op de relevante technologie-markten is sprake van een toenemende vraag naar technische totaaloplossingen, waarop de divisie succesvol inspeelt en waardoor het marktaandeel toeneemt.

De gespannen arbeidsmarkt veroorzaakt nog steeds een belemmering om voldoende gekwalificeerde medewerkers aan te trekken.

De ontwikkelingen in Duitsland bij de ROM verlopen conform verwachting.


* Pensioenfonds
De Stichting Centraal Pensioenfonds Internatio-Müller heeft besloten met ingang van het jaar 2000 naast verbetering van de rechten en toezeggingen aan de deelnemers en gepensioneerden, aan Internatio-Müller een jaarlijkse restitutie te doen van Eur 18,1 miljoen, welk bedrag in het bedrijfsresultaat over het tweede halfjaar zal worden verantwoord. De restitutie zal naar verwachting zeker voor een reeks van jaren voortduren.


* Acquisities / Deconsolidaties
In de eerste helft van 2000 vonden geen acquisities plaats. De Zuid-Afrikaanse activiteiten, het tekenbureau Verebus en de houthandel Carl Osmann met een gezamenlijke jaaromzet van Eur 18 miljoen werden gedesinvesteerd.

Na afloop van de verslagperiode zijn de cargadoorsactiviteiten gedesinvesteerd. De omzet van deze activiteit in 1999 bedroeg Eur 23 miljoen.


* Buitengewoon resultaat
In het eerste halfjaar zijn geen buitengewone baten en lasten opgenomen. Het lichte boekverlies van de deconsolidaties zal in de tweede helft van 2000 worden verantwoord, evenals de kosten van enkele miljoenen Euros ten behoeve van de voorbereiding van de fusie met Stork N.V.


* Financiële positie
In het afgelopen halfjaar is de solvabiliteitspositie van het concern verbeterd. Van het keuzedividend over 1999 is 70% uitgegeven in de vorm van stockdividend. De verhouding groepsvermogen : totaal passiva nam toe van 0,21 naar 0,25.


* Medewerkers
Het aantal medewerkers bedroeg per 30 juni 2000 11.898 ten opzichte van 12.307 ultimo 1999. De belangrijkste oorzaak van de afname lag in de genoemde deconsolidaties en de partiële consolidatie van Dynadro.


* Strategie
Nu de voorgenomen fusie met Stork geen doorgang vindt zal Internatio-Müller, uitgaand van de in mei jl. gekozen strategische richting, zich beraden over de nadere invulling hiervan.


* Vooruitzichten
De Raad van Bestuur verwacht dat met de huidige activiteiten en ook exclusief de bovenvermelde inkomsten uit het pensioenfonds, het groepsresultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belastingen, alsmede het netto resultaat exclusief buitengewone baten en lasten over het gehele jaar 2000 hoger zullen zijn dan over het jaar 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...