Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Halfjaarcijfers 2000 Aalberts Industries NV

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 43%

Aalberts Industries, een internationale industriële groep met twee hoofdactiviteiten, Industrial Services en Flow Control Systems, heeft zich in de eerste zes maanden van 2000 positief ontwikkeld.

Het nettoresultaat van Aalberts Industries steeg in de eerste helft van 2000 ten opzichte van de eerste helft vorig jaar met 43% tot eur15,9 miljoen / nlg35,0 miljoen. Ondanks het toegenomen aantal gewone aandelen (per 30 juni 2000 19,1 miljoen) steeg de winst per gewoon aandeel met 25% tot eur0,83 / nlg1,83. Het bedrijfsresultaat steeg 37% tot eur26,7 miljoen / nlg58,9 miljoen; de cashflow steeg 31% tot eur 28,1 miljoen / nlg 61,9 miljoen. De omzet nam toe met circa 18% naar eur223 miljoen / nlg491 miljoen. 10% van de omzetgroei is autonoom, het overige deel is het gevolg van acquisities.

Gang van zaken

Aalberts Industries heeft in de eerste zes maanden van 2000 volop kunnen profiteren van haar sterke marktposities in een groot aantal van haar deelmarkten. De door autonome ontwikkelingen en acquisities opgebouwde marktposities maakten het mogelijk om de gunstige economische ontwikkelingen te benutten in veel van de landen waar de groep actief is.

In de eerste zes maanden werd 39% meer geïnvesteerd ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar, in totaal eur 15,9 miljoen / nlg 35 miljoen. Door het progressieve investeringsbeleid van de afgelopen jaren kon Aalberts Industries goed inspelen op de toegenomen vraag; slechts bij enkele groepsmaatschappijen liepen de levertijden op.

Industrial Services

Mede als gevolg van de sterk toenemende leveringen aan de telecom- en chipindustrie kon de omzet van de Industrial Services-activiteiten fors stijgen. Het bedrijfsresultaat ten opzichte van de netto-omzet was ruim 15%. De groeiende telecommarkten en de door Aalberts Industries voor deze markten ontwikkelde technologie zullen ertoe bijdragen dat de groei van de Industrial Services-activiteiten onverminderd voortgezet kan worden. De eerste orders voor de levering van onderdelen ten behoeve van UMTS-toepassingen zijn ontvangen. Ook in de toelevering aan de chipindustrie zal, mede dankzij grote investeringen, de groei zich versterkt kunnen voortzetten.

Met de overname van een tweetal warmtebehandelingsactiviteiten in respectievelijk Groot-Brittannië en Frankrijk werd het internationale netwerk van Aalberts Industries uitgebreid. In de loop van de maand juli werd ook de laatste zelfstandige harderij in Zuid en Midden-Spanje overgenomen. Het omvangrijke investeringsprogramma in de eerste zes maanden van 2000 betrof productiemiddelen onder meer ten behoeve van de telecomtechnologie bij de Mifa-groep en ten behoeve van complete assemblages voor de semi-conductorindustrie bij Van Knegsel.

Flow Control Systems

De omzetgroei binnen de Flow Control Systems-activiteiten was beperkt, mede als gevolg van de zwakkere gang van zaken in de Deense activiteiten; deze werden in de eerste maanden van het jaar geconfronteerd met een aarzelende markt. Het bedrijfsresultaat ten opzichte van de netto-omzet verbeterde aanzienlijk tot ruim 10%. De verbetering werd voornamelijk gerealiseerd door productiviteitsstijging en scherpe kostenbeheersing. Met de succesvolle introductie van een aantal nieuwe producten in diverse exportmarkten zal de Europese marktpositie van de Flow Control Systems-groep verder worden uitgebouwd. De toenemende exportactiviteiten die de verschillende dochterondernemingen ten behoeve van elkaar ontwikkelen (cross-selling) zullen de omzetgroei verder doen toenemen en hebben in de eerste zes maanden bijgedragen aan de resultaatgroei. Forse investeringen vonden met name plaats in Denemarken waar diverse productiefaciliteiten werden uitgebreid en opnieuw ingericht.

Op het gebied van acquisities was Seppelfricke actief met de overname van het eveneens in Duitsland gevestigde Melcher & Frenzen. Melcher & Frenzen is, met een omzet van circa dem 6 miljoen op jaarbasis, gespecialiseerd in verbindingselementen voor pijpleidingen. Deze producten worden voornamelijk ingezet bij herstel- en reparatiewerkzaamheden en in het bijzonder in geval van calamiteiten.

Vooruitzichten

De verwachtingen voor het jaar 2000 en de komende jaren zijn positief. De directie gaat ervan uit dat in de laatste zes maanden van 2000 een aantal acquisities kan worden afgerond. Deze zullen zowel in de groepsactiviteiten van Industrial Services als Flow Control Systems tot een verdere versterking leiden en positief bijdragen aan de winstontwikkeling. Tezamen met de goed gevulde orderportefeuille geeft dit de directie het vertrouwen dat de groei voor geheel 2000 zal uitkomen in de lijn van de afgelopen jaren en daarmee boven het niveau van 1999. Bijzondere omstandigheden daargelaten zal de winst per gewoon aandeel over geheel 2000 kunnen stijgen met circa 20%.

Langbroek, 17 augustus 2000
Contactpersoon: J. Aalberts
Aalberts Industries N.V.
Tel. 0343-565080

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie