Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van donderdagmorgen
10:03 donderdag 17 augustus 2000

Dirk Neef 0522 - 27 4015

Alcohol in het verkeer

ERICA. Een 58 jr. automobilist uit Klazienaveen raakte woensdagavond op de N-37 bij Erica met zijn auto van de weg. De man verklaarde tegenover de politie dat hij onder het rijden met zijn GSM wilde bellen. Volgens de man viel het toestel van de bijrijderstoel. Toen hij deze van de vloer wilde pakken verloor hij de macht over het stuur en belandde in de sloot. De politie constateerde echter ook dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit bleek een alcoholgehalte van 2 promille. Voorlopig zal hij geen ongelukken meer krijgen door het bellen tijdens het rijden. Zijn rijbewijs werd namelijk ingevorderd.

KLAZIENAVEEN. Ook een 54 jr. automobilist uit Klazienaveen kwam woensdagavond door een GSM in de problemen. Dit toestel was echter niet van hem zelf maar van een medeweggebruiker. Toen deze zag dat de Klazienavener slingerend over de weg reed belde hij namelijk met zijn GSM de politie. Op de N-37 bij Klazienaveen werd de automobilist gecontroleerd. Hierbij bleek dat hij gedronken had. De ademanalyse toonde een alcoholgehalte aan van 1,5 promille. Ook van deze man werd het rijbewijs ingevorderd.

COEVORDEN. Een 39 jr. automobilist uit het Belgische Elsene werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Pampert in Coevorden. De man bestuurde onder invloed een auto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,9 promille. Justitie beloonde de man direct voor zijn overtreding en bood hem een transactie aan van f. 2200,-. Hij had niet genoeg geld bij zich. Zodra hij betaalt krijgt hij zijn rijbewijs terug.


*
Te brede tractor

KOEKANGE. De politie heeft woensdagmiddag op de Koekangerweg in Koekange een 28 jr. tractorbestuurder uit die plaats bekeurd. De man reed met een cultivator achter de tractor. Deze bleek bij meting 3.50 mtr breed te zijn terwijl de maximale breedte maar 3. mtr. mag zijn. De boete bedroeg f. 500,-.


*
Gestolen auto aangetroffen

MEPPEL. Op de Hesselterweg in Meppel trof de politie in de nacht van woensdag op donderdag een auto aan die dinsdag in Zwolle gestolen was.


*
Inbraak

LINDE. Door een raam te forceren drongen woensdag onbekenden een woonboerderij aan de Vuile Riete in Linde binnen. De woning werd doorzocht en men verdween met een geldkistje.


*
Motormaaier gestolen

BEILEN. Uit een bedrijf aan de Paltz in Beilen is woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur een motormaaier ter waarde van bijna f. 800,- gestolen. Het personeel was op dat moment ergens anders in het bedrijf aan het werk was en merkte niets van de diefstal.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie