Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 17-08-2000
Persbericht regiopolitie Groningen
Donderdag, 17 augustus 2000

Dagelijkse berichten

Winschoten: mishandeling cafébezoeker
Gisteravond is in de Torenstraat in Winschoten een 32-jarige inwoner van deze plaats door een tweetal tot nu toe nog onbekende jongens mishandeld. Het slachtoffer dat even van tevoren in een café aan het Marktplein tegen de barkeeper een opmerking had gemaakt over twee op het terras voor zijn etablissement in drugs dealende zittende mannen, werd in de Torenstraat door twee andere mannen aangesproken, die hem met een bierfles op het hoofd sloegen; de Winschoter raakte enige tijd buiten bewustzijn. Met ernstige hoofdwonden moest het slachtoffer zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Stadskanaal: vernieling ruit van school
Gisteren is er bij de politie aangifte gedaan van vernielingen bij de Hagenhofschool en de basisschool De Ark in Stadskanaal. Een basketballpaaltje en een ruit van de basisschool waren het doelwit van mogelijk rondhangende jeugd.

Winsum: winkeldievegge aangehouden
Gisteren heeft de politie bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Winsum een 51-jarige inwoonster van Winsum aangehouden. De vrouw had kort daarvoor in de winkel vanuit de schappen een hoeveelheid goederen weggenomen, die zij bij de kassa niet had afgerekend. Toen de verdachte door het winkelpersoneel op haar gedrag werd aangesproken, vluchtte zij de winkel uit; op straat heeft het personeel tot de komst van de politie de vrouw onder controle weten te houden. De jas die de verdachte droeg was voorzien van een aantal opgestikte grote zakken, waarin zij de gestolen goederen vervoerde; ook kwamen uit de tas die zij bij zich droeg een aantal gestolen goederen, zoals een worst, een broek, een pak sinaasappelsap, een pak afwasmiddel. De verdachte is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Delfzijl: rijden onder invloed
Gisteren heeft de politie op de Rijksweg in Delfzijl een 51-jarige bestuurder van een bestelauto gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de verdachte 1.6 promille alcohol in zijn bloed had; hem is een dagvaarding uitgereikt om zich voor de rechter te verantwoorden.

Blijham: snelheidscontrole
Gisteren heeft de politie op het Oosteinde in Blijham een snelheidscontrole gehouden. Zeven bestuurders van motorvoertuigen kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km / u (bebouwde kom)

Scheemda: inbraak in auto
Gisteren is er in een personenauto die op de carpoolplaats De Akkers in Scheemda geparkeerd stond, ingebroken. Uit de auto zijn een autoradio en een twintigtal Cds ontvreemd. Een 40-jarige inwoner van Stadskanaal heeft van de inbraak aangifte bij de politie gedaan.

Kolhan: aanrijding met letsel
Gistermiddag verleende een 88-jarige automobiliste uit Groningen op de kruising gevormd door de afslag van de A 7 en de Provincialeweg N 387 in Kolham geen voorrang aan de van haar van rechts naderende 42-jarige automobilist uit Wagenborgen. Het 88-jarige slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht; de beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Groningen: dealer opgepakt en ingesloten
In het Noorderplantsoen hield de politie woensdagmiddag een 28-jarige stadjer aan. De man probeerde pillen te verkopen aan een andere man. Bij zijn aanhouding bleek hij nog acht pillen in zijn bezit te hebben. Hij werd aan het bureau gehoord en ingesloten. Hij bleek nog enkele dagen straf tegoed te hebben.

Groningen: inbraak in benzineshop
Op de Pop Dijkemaweg werd dinsdagmacht ingebroken in een benzinestation. De daders kwamen binnen door in het dak een gat te maken. In de shop werd een kluis opengebroken en het aanwezige geld werd weggenomen. De daders bleken bovendien een viertal zakken met sigaretten te hebben klaar gezet. Vermoedelijk zijn ze gestoord. De zakken bleven in de shop achter. Niet bekend is hoeveel geld er is weggenomen.

Groningen: man heelt fiets
Een 21-jarige inwoner uit Balkbrug werd woensdagmiddag op de Hereweg aan gehouden. De man kocht een fiets van een 32-jarige stadjer. De stadjer bleek de fiets net te hebben weggenomen bij het station. Agenten zagen dit en achtervolgden de dief. Bij de Hereweg zagen ze dat de fiets voor f 25,- aan de heler werd verkocht. De heler werd aangehouden en aan het bureau gehoord. De dief, die bekend is bij de politie zal later worden aangehouden.

Groningen: gezocht
In het Noorderplantsoen heeft de politie een 33-jarige Groningse aangehouden. De vrouw bleek gesignaleerd te staan voor 28 dagen gevangenisstraf. Ze werd overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: illegale vreemdelingen
Tijdens een prostitutie controle trof de politie in een pand aan de Hoekstraat twee illegale vreemdelingen aan. De vrouwen vluchtten het pand uit bij het zien van de agenten. Na een korte achtervolging konden beide dames op straat worden opgepakt. Zij verzetten zich hevig tegen de aanhouding. Hierdoor ontstond een aardige oploop van toeschouwers. De vrouwen werd aan het bureau ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingendienst. Ook een 19-jarige stadjer werd in het pand aangehouden. Aan het bureau werd hij gehoord en vervolgens heengezonden.

Groningen: belediging
Een 35-jarige man uit Groningen vond het woensdagavond nodig beledigende opmerkingen te maken naar politieagenten. De man was samen met twee vrienden door de agenten uit een café aan de Meeuwerderweg gezet. Toen de agenten wilden wegrijden riep de man Sieg Heil naar de wegrijdende politiemensen. De verdachte werd hierop aangehouden en aan het bureau gehoord.

Groningen: vrouw loopt letsel bij val van fiets Een 59-jarige Groningse liep woensdagmiddag op de Sint Walburgstraat hoofdletsel op. De vrouw kwam ter hoogte van de verkeerslichten ongelukkigerwijs met de fiets ten val. Zij liep daarbij een forse hoofdwond op. De vrouw moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: vechtpartij in woning
In een woning aan de Sumatralaan heeft de politie woensdagavond drie mannen aangehouden. De politie ging naar de woning omdat er vernielingen zouden worden gepleegd. In de woning troffen agenten de drie verdachten, 27, 33 en 40 jaar oud aan. De 27-jarige verdachte bleek met geweld de woning te zijn binnen gedrongen. Hij kreeg daarbij vervolgens flinke klappen van de beide andere mannen. De drie mannen werden in een cel ingesloten voor vernieling, huisvredebreuk en mishandeling. De 27-jarige verdachte werd echter eerst in een ziekenhuis behandeld in verband met zware kneuzingen op zijn rug. De politie onderzoekt de oorzaak van de ruzie. >

Groningen: lastige klanten
Afgelopen nacht kreeg een 21-jarige man uit Soesterberg forse klappen in het gezicht nadat hij in een café aan de Grote Markt ruzie had gekregen met een drietal andere bezoekers. Bij de komst van de politie waren de verdachten reeds vertrokken. Op grond van het signalement kon in de omgeving een 19-jarige man uit Zuidlaren worden opgepakt. De verdachte is ingesloten. Het slachtoffer moest met gezichtletsel naar een ziekenhuis. Waarom de vechtpartij ontstond is nog niet bekend.

Afdeling Communicatie: 050-5995010.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...