Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stork Friesland naar Amerikaanse Carlisle

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

<>

Concern Communicatie
Persbericht

Naarden, 17 augustus 2000

Stork Friesland naar Amerikaanse Carlisle
Stork en Carlisle Companies Incorporated (New York, VS) hebben in principe overeenstemming bereikt over de verkoop van Stork Friesland (Gorredijk) aan Carlisle. Aan de betrokken Ondernemingsrsaad is gevraagd advies uit te brengen. De vakverenigingen zijn geïnformeerd.

Stork Friesland Indampers en Drogers (47 medewerkers) is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van droog- en indampinstallaties voor onder meer de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie. Deze activiteit sluit aan bij de kernactiviteiten van Carlisle, bestaande uit machines en systemen voor de zuivel- en voedingsindustrie. De Amerikaanse onderneming heeft een jaaromzet van USD 1,6 miljard.

Voor Stork past de geplande verkoop binnen het programma dat voorziet in een versterking van de strategische focus door verder concentratie op kernactiviteiten. In hetzelfde kader werd al eerder besloten om de membraanactiviteiten van Stork Friesland (24 medewerkers) onder te brengen bij het Nederlandse Norit.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
D.T. Kors
Tel. 035 - 695 75 55
06 - 51 98 40 54

Met vriendelijke groet,
Stork N.V.

Corporate Communications

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie