Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Toekomstprijs
Winschoterweg 12 weken afgesloten
Groningerweg vier weken dicht
Nieuwe editie Stadsgids
Hondencontroleurs actief in De Held, Klein Martijn en Coendersborg Referendum Nieuwe Noordzijde
Centrum Beeldende Kunst in de zomer
Groningse IT-tram rijdt in Amsterdam
Wie bouwt het meest bijzondere autovrije zondag voertuig?! Toekomstprijs
16 augustus 2000
Op 24 september reikt wethouder René Paas de Groninger Toekomstprijs uit. Deze prijs van f 5000,- gaat naar het beste idee of project voor een duurzame stad Groningen. Met het geld kan de winnaar het idee uitwerken of uitvoeren. Een deskundige jury kiest uit de inzendingen de winnaar. Ook selecteert de jury één of meerdere projecten om door te zenden voor de Nationale Toekomstprijs van f 25.000,- die in de drie categorieën bedrijven, mensen en organisaties wordt uitgereikt. Voor 1 september moeten de inzendingen bij het jurybureau binnen zijn. Bij het GIC en de bibliotheken ligt een folder klaar. Het Projectbureau Lokale Agenda 21 Groningen, onderdeel van de gemeentelijke milieudienst, coördineert de inzendingen. Er is een speciaal inschrijfformulier voor de Toekomstprijzen beschikbaar, dat per post of per e-mail kan worden toegezonden. U kunt dit opvragen bij de gemeentelijke milieudienst, de heer Nico Goedkoop, tel. (050) 367 10 80.

Winschoterweg 12 weken afgesloten
16 augustus 2000
Op maandag 21 augustus wordt de Winschoterweg ter hoogte van de Stainkoeln afgesloten voor autoverkeer. De weg wordt dan vernieuwd over een afstand van 2 kilometer. De afsluiting duurt ongeveer 12 weken.
De oude Winschoterweg richting Waterhuizen is dringend toe aan vernieuwing. Al met al gaat dat zon drie maanden duren, tot omstreeks 10 november. Op maandag 21 augustus wordt de Winschoterweg voor autoverkeer afgesloten tussen de oude inrit van de Stainkoeln (zuidelijk van het A7-viaduct) en de gemeentegrens ter hoogte van Roodehaan. Doorgaand autoverkeer wordt verwezen naar de A7. Plaatselijk autoverkeer kan rijden over Haren - Dr. E.H. Ebelsweg - Waterhuizen of via de route Olgerweg - Engelberterweg - (A7) - Woortmansdijk. Ook Arriva-buslijn 74 naar Veendam volgt deze laatste route.

Groningerweg vier weken dicht
16 augustus 2000
Een deel van de Groningerweg - langs het Boterdiep richting Zuidwolde
- krijgt nieuw asfalt. Vanaf maandag 21 augustus is de weg daarom een kleine vier weken afgesloten.
Direct na de bouwvakantie, op maandagochtend 21 augustus, gaat een deel van de Groningerweg dicht. De fundering van de weg wordt verbeterd en er komt een nieuwe asfaltlaag op. De gemeenten Bedum en Groningen doen elk hun deel.
Eerst wordt de Groningerweg afgesloten vanaf de oostelijke ringweg in noordelijke richting, tot aan nieuwe rotonde bij Zuidwolde. Rond 5 september is dit deel klaar. Daarna wordt de Groningerweg afgesloten tussen de nieuwe rotonde en de afrit Eemshavenweg. Als het weer een beetje meewerkt kan de nieuwe Groningerweg op woensdag 13 september weer open.
Tijdens het werk rijden de Arriva-lijnen 61 en 62 over de Eemshavenweg. Ter hoogte van de afrit zijn er tijdelijke halteplaatsen; de bestaande haltes aan de Groningerweg zijn tijdens de werkzaamheden buiten gebruik.
Ook het autoverkeer wordt omgeleid over de Eemshavenweg. Voor voetgangers en (brom)fietsers verandert er niets; de vrijliggende voet/fietsroute blijft normaal open.

Nieuwe editie Stadsgids
16 augustus 2000
De geheel geactualiseerde Stadsgids van Groningen is verschenen. Deze vraagbaak met uitgebreide informatie over de stad Groningen wordt in de loop van de volgende week gratis bij ongeveer 93.000 adressen bezorgd.
Inwoners van de gemeente Groningen met een Nee-Nee sticker tegen ongewenst reclamedrukwerk op de brievenbus kunnen de gids afhalen bij het Gemeentelijk Informatie Centrum (GIC) aan de Kreupelstraat 1 of bij de Openbare Bibliotheek.
Deze nieuwe uitgave heeft als voorpagina een foto van het hoofdstation Groningen. Dit in het kader van de voltooiing van de restauratie van het station. In de gids zijn fotos van het interieur van de stationshal opgenomen.
De gids staat vol informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Handig zijn het trefwoordenregister en de wegwijzer gemeentelijke diensten. De Stadsgids kent verder een overzichtelijke indeling in diverse rubrieken, zoals Huisvesting, Wonen, Gezondheidszorg, Ouderen, Sport en Onderwijs.

Hondencontroleurs actief in De Held, Klein Martijn en Coendersborg 27 juli 2000
In Groningen kennen we hondenbelasting. Daarom moet iedereen die een hond aanschaft of er een hond bijneemt hiervan aangifte doen bij de gemeente. Hierop bestaat huis-aan-huiscontrole. Vanaf deze datum zijn de hondencontroleurs actief in De Held, Klein Martijn en Coendersborg. Als zij ergens een hond aantreffen waarvan geen aangifte is gedaan, krijgt de houder de kans dit alsnog te doen. Dat heeft dan (nog) geen extra financiële gevolgen.

Bent u houder van een hond en heeft u hiervan nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u de controleurs ook vast voor zijn. Vul het digitale aangifteformulier in (u vind hier eerst een algemene uitleg met een link naar het formulier). Of bel even om de aangiftekaart op te vragen.

Gemeente Groningen
Dienst Informatie en Administratie
Afdeling Belastingen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
Telefoon: (050) 367 71 22/71 16
E-mail: (belastingen@dia.groningen.nl)
Vanaf deze datum kunt u uw auto parkeren in De Nieuwe Westerhaven, de hele dag door van 00.00-24.00 uur. De bouwlagen 0 en -1 zijn tijdelijk De Gemeenteraad van Groningen heeft in zijn vergadering van woensdag 19 juli 2000 beslist dat de aanvraagprocedure voor het houden van een referendum wordt voortgezet.
Als de gemeenteraad instemt met het inleidend verzoek van de 4.673 kiezers, wacht hij met de besluitvorming over het plan Nieuwe Noordzijde. Na de zomer, om precies te zijn van 4 september tot en met 20 oktober, krijgen kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Groningen maximaal zeven weken de tijd hun handtekening te plaatsen onder het definitief verzoek voor het houden van een referendum. Wijkservicecentra in de vakantietijd
17 juli 2000
Met ingang van maandag 24 juli is het wijkservicecentrum Hoogkerk wegens vakantie gesloten. Zowel de afdeling Burgerzaken (paspoort, rijbewijs, uittreksel) als het SOZAWE-loket zijn dan dicht. Dat betekent dat cliënten van de dienst SOZAWE de maandverklaring op 18 en 21 augustus niet kunnen inleveren in Hoogkerk. Zij kunnen daarvoor terecht bij de hoofdlocatie van de dienst SOZAWE, Eendrachtskade Zuidzijde 2.

Het wijkservicecentrum in Lewenborg blijft gedeeltelijk open. De dienstverlening door SOZAWE gaat hier de hele zomer door. Vanaf 24 juli kunt u in Lewenborg echter niet meer terecht voor Burgerzaken zoals het kopen van een paspoort of rijbewijs. Vanaf die datum kunt u terecht bij:
Gemeente Groningen
Dienst Informatie en Administratie (DIA)
Afdeling Burgerzaken
Kreupelstraat 1
Open: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Ook is het altijd mogelijk aangifte van verhuizing te doen via ons Digitaal Loket (zie homepage). Tevens kunt u op deze wijze uittreksels uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) of afschriften uit de registers van de burgerlijke stand aanvragen.

De wijkservicecentra in Hoogkerk en Lewenborg gaan op maandag 4 september weer volledig open.

Centrum Beeldende Kunst in de zomer
11 juli 2000
Het Centrum Beeldende Kunst (CBK), Trompsingel 27, is gesloten van 1 augustus tot 4 september.
Vanaf maandag 4 september gelden weer de gewone openingstijden.

Groningse IT-tram rijdt in Amsterdam
7 augustus 2000
Onder de noemer 'IT swings in Groningen' wordt sinds mei jl. campagne gevoerd om ervaren ICT-ers te verleiden (terug) naar Groningen te komen. Een dozijn prominente ICT-bedrijven en -instanties werkt hierin nauw samen- met gemeente en provincie Groningen. Tegelijkertijd gaat het om een imago-campagne. Door middel van een reeks opvallende advertenties die sinds mei jl. zijn verschenen in media als de Volkskrant en De Automatiseringsgids, is de doelgroep geattendeerd op de mogelijkheden en voordelen die de stad Groningen voor hen in petto heeft. De speciale website www.it-stad.groningen.nl levert vervolgens de benodigde content.
Vanaf 7 augustus rijdt ook een speciale tram door Amsterdam. Het gaat om lijn 5, de tram die ICT-ers dagelijks vanaf CS naar het hol van de vaderlandse ICT-wereld vervoert: Amsterdam Zuidoost en v.v. Motto van de volledig in hippe kleuren bestickerde tram: 'Groningen heeft IT op de rails gezet instappen en wegwezen hier!'

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 17 augustus 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...