Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Toekomstprijs
Winschoterweg 12 weken afgesloten
Groningerweg vier weken dicht
Nieuwe editie Stadsgids
Hondencontroleurs actief in De Held, Klein Martijn en Coendersborg Referendum Nieuwe Noordzijde
Centrum Beeldende Kunst in de zomer
Groningse IT-tram rijdt in Amsterdam
Wie bouwt het meest bijzondere autovrije zondag voertuig?! Toekomstprijs
16 augustus 2000
Op 24 september reikt wethouder René Paas de Groninger Toekomstprijs uit. Deze prijs van f 5000,- gaat naar het beste idee of project voor een duurzame stad Groningen. Met het geld kan de winnaar het idee uitwerken of uitvoeren. Een deskundige jury kiest uit de inzendingen de winnaar. Ook selecteert de jury één of meerdere projecten om door te zenden voor de Nationale Toekomstprijs van f 25.000,- die in de drie categorieën bedrijven, mensen en organisaties wordt uitgereikt. Voor 1 september moeten de inzendingen bij het jurybureau binnen zijn. Bij het GIC en de bibliotheken ligt een folder klaar. Het Projectbureau Lokale Agenda 21 Groningen, onderdeel van de gemeentelijke milieudienst, coördineert de inzendingen. Er is een speciaal inschrijfformulier voor de Toekomstprijzen beschikbaar, dat per post of per e-mail kan worden toegezonden. U kunt dit opvragen bij de gemeentelijke milieudienst, de heer Nico Goedkoop, tel. (050) 367 10 80.

Winschoterweg 12 weken afgesloten
16 augustus 2000
Op maandag 21 augustus wordt de Winschoterweg ter hoogte van de Stainkoeln afgesloten voor autoverkeer. De weg wordt dan vernieuwd over een afstand van 2 kilometer. De afsluiting duurt ongeveer 12 weken.
De oude Winschoterweg richting Waterhuizen is dringend toe aan vernieuwing. Al met al gaat dat zon drie maanden duren, tot omstreeks 10 november. Op maandag 21 augustus wordt de Winschoterweg voor autoverkeer afgesloten tussen de oude inrit van de Stainkoeln (zuidelijk van het A7-viaduct) en de gemeentegrens ter hoogte van Roodehaan. Doorgaand autoverkeer wordt verwezen naar de A7. Plaatselijk autoverkeer kan rijden over Haren - Dr. E.H. Ebelsweg - Waterhuizen of via de route Olgerweg - Engelberterweg - (A7) - Woortmansdijk. Ook Arriva-buslijn 74 naar Veendam volgt deze laatste route.

Groningerweg vier weken dicht
16 augustus 2000
Een deel van de Groningerweg - langs het Boterdiep richting Zuidwolde
- krijgt nieuw asfalt. Vanaf maandag 21 augustus is de weg daarom een kleine vier weken afgesloten.
Direct na de bouwvakantie, op maandagochtend 21 augustus, gaat een deel van de Groningerweg dicht. De fundering van de weg wordt verbeterd en er komt een nieuwe asfaltlaag op. De gemeenten Bedum en Groningen doen elk hun deel.
Eerst wordt de Groningerweg afgesloten vanaf de oostelijke ringweg in noordelijke richting, tot aan nieuwe rotonde bij Zuidwolde. Rond 5 september is dit deel klaar. Daarna wordt de Groningerweg afgesloten tussen de nieuwe rotonde en de afrit Eemshavenweg. Als het weer een beetje meewerkt kan de nieuwe Groningerweg op woensdag 13 september weer open.
Tijdens het werk rijden de Arriva-lijnen 61 en 62 over de Eemshavenweg. Ter hoogte van de afrit zijn er tijdelijke halteplaatsen; de bestaande haltes aan de Groningerweg zijn tijdens de werkzaamheden buiten gebruik.
Ook het autoverkeer wordt omgeleid over de Eemshavenweg. Voor voetgangers en (brom)fietsers verandert er niets; de vrijliggende voet/fietsroute blijft normaal open.

Nieuwe editie Stadsgids
16 augustus 2000
De geheel geactualiseerde Stadsgids van Groningen is verschenen. Deze vraagbaak met uitgebreide informatie over de stad Groningen wordt in de loop van de volgende week gratis bij ongeveer 93.000 adressen bezorgd.
Inwoners van de gemeente Groningen met een Nee-Nee sticker tegen ongewenst reclamedrukwerk op de brievenbus kunnen de gids afhalen bij het Gemeentelijk Informatie Centrum (GIC) aan de Kreupelstraat 1 of bij de Openbare Bibliotheek.
Deze nieuwe uitgave heeft als voorpagina een foto van het hoofdstation Groningen. Dit in het kader van de voltooiing van de restauratie van het station. In de gids zijn fotos van het interieur van de stationshal opgenomen.
De gids staat vol informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Handig zijn het trefwoordenregister en de wegwijzer gemeentelijke diensten. De Stadsgids kent verder een overzichtelijke indeling in diverse rubrieken, zoals Huisvesting, Wonen, Gezondheidszorg, Ouderen, Sport en Onderwijs.

Hondencontroleurs actief in De Held, Klein Martijn en Coendersborg 27 juli 2000
In Groningen kennen we hondenbelasting. Daarom moet iedereen die een hond aanschaft of er een hond bijneemt hiervan aangifte doen bij de gemeente. Hierop bestaat huis-aan-huiscontrole. Vanaf deze datum zijn de hondencontroleurs actief in De Held, Klein Martijn en Coendersborg. Als zij ergens een hond aantreffen waarvan geen aangifte is gedaan, krijgt de houder de kans dit alsnog te doen. Dat heeft dan (nog) geen extra financiële gevolgen.

Bent u houder van een hond en heeft u hiervan nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u de controleurs ook vast voor zijn. Vul het digitale aangifteformulier in (u vind hier eerst een algemene uitleg met een link naar het formulier). Of bel even om de aangiftekaart op te vragen.

Gemeente Groningen
Dienst Informatie en Administratie
Afdeling Belastingen
Kreupelstraat 1
9712 HW Groningen
Telefoon: (050) 367 71 22/71 16
E-mail: (belastingen@dia.groningen.nl)
Vanaf deze datum kunt u uw auto parkeren in De Nieuwe Westerhaven, de hele dag door van 00.00-24.00 uur. De bouwlagen 0 en -1 zijn tijdelijk De Gemeenteraad van Groningen heeft in zijn vergadering van woensdag 19 juli 2000 beslist dat de aanvraagprocedure voor het houden van een referendum wordt voortgezet.
Als de gemeenteraad instemt met het inleidend verzoek van de 4.673 kiezers, wacht hij met de besluitvorming over het plan Nieuwe Noordzijde. Na de zomer, om precies te zijn van 4 september tot en met 20 oktober, krijgen kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Groningen maximaal zeven weken de tijd hun handtekening te plaatsen onder het definitief verzoek voor het houden van een referendum. Wijkservicecentra in de vakantietijd
17 juli 2000
Met ingang van maandag 24 juli is het wijkservicecentrum Hoogkerk wegens vakantie gesloten. Zowel de afdeling Burgerzaken (paspoort, rijbewijs, uittreksel) als het SOZAWE-loket zijn dan dicht. Dat betekent dat cliënten van de dienst SOZAWE de maandverklaring op 18 en 21 augustus niet kunnen inleveren in Hoogkerk. Zij kunnen daarvoor terecht bij de hoofdlocatie van de dienst SOZAWE, Eendrachtskade Zuidzijde 2.

Het wijkservicecentrum in Lewenborg blijft gedeeltelijk open. De dienstverlening door SOZAWE gaat hier de hele zomer door. Vanaf 24 juli kunt u in Lewenborg echter niet meer terecht voor Burgerzaken zoals het kopen van een paspoort of rijbewijs. Vanaf die datum kunt u terecht bij:
Gemeente Groningen
Dienst Informatie en Administratie (DIA)
Afdeling Burgerzaken
Kreupelstraat 1
Open: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Ook is het altijd mogelijk aangifte van verhuizing te doen via ons Digitaal Loket (zie homepage). Tevens kunt u op deze wijze uittreksels uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) of afschriften uit de registers van de burgerlijke stand aanvragen.

De wijkservicecentra in Hoogkerk en Lewenborg gaan op maandag 4 september weer volledig open.

Centrum Beeldende Kunst in de zomer
11 juli 2000
Het Centrum Beeldende Kunst (CBK), Trompsingel 27, is gesloten van 1 augustus tot 4 september.
Vanaf maandag 4 september gelden weer de gewone openingstijden.

Groningse IT-tram rijdt in Amsterdam
7 augustus 2000
Onder de noemer 'IT swings in Groningen' wordt sinds mei jl. campagne gevoerd om ervaren ICT-ers te verleiden (terug) naar Groningen te komen. Een dozijn prominente ICT-bedrijven en -instanties werkt hierin nauw samen- met gemeente en provincie Groningen. Tegelijkertijd gaat het om een imago-campagne. Door middel van een reeks opvallende advertenties die sinds mei jl. zijn verschenen in media als de Volkskrant en De Automatiseringsgids, is de doelgroep geattendeerd op de mogelijkheden en voordelen die de stad Groningen voor hen in petto heeft. De speciale website www.it-stad.groningen.nl levert vervolgens de benodigde content.
Vanaf 7 augustus rijdt ook een speciale tram door Amsterdam. Het gaat om lijn 5, de tram die ICT-ers dagelijks vanaf CS naar het hol van de vaderlandse ICT-wereld vervoert: Amsterdam Zuidoost en v.v. Motto van de volledig in hippe kleuren bestickerde tram: 'Groningen heeft IT op de rails gezet instappen en wegwezen hier!'

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 17 augustus 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie