Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanrijdingen A-16 bij Breda (2e bericht)

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Aanrijdingen A-16 (2e bericht)

Datum: 17/8/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

Bij drie verschillende aanrijdingen die gisteravond rond 22.30 uur hebben plaatsgevonden op de Rijksweg A-16 zijn drie mensen zwaar gewond geraakt. Het gaat om twee vrouwen van respectievelijk 54 en 39 jaar uit Nijmegen en een 28-jarige Franse man. Bij de aanrijdingen waren in totaal 8 personenauto's en één vrachtauto met oplegger betrokken.

Ten gevolge van wegwerkzaamheden op de oostelijke rijbaan van de Rijksweg A-16 was er gisteravond rond 22.30 uur sprake van een file, waarbij het verkeer slechts stapvoets reed.

Een trekker met oplegger reed als laatste in de file met alarmverlichting over de rechterrijstrook. Een personenauto merk Volkswagen Polo die achter deze vrachtauto reed, ging naar de linkerrijstrook en werd daar aangereden door een achteropkomende personenauto merk Mercedes. De Volkswagen Polo schoot door en kwam in aanrijding met de voor hem rijdende personenauto merk Alfa Romeo en met de vrachtauto.

In de Volkswagen Polo zaten drie Fransen. De bestuurder en de passagier die voorin zat, raakten lichtgewond. De passagier die achterin zat, een 28-jarige man uit Beaune (Frankrijk) raakte zwaar gewond en heeft twee gebroken ruggenwervels. De bestuurder van de Alfa Romeo werd met nekklachten overgebracht naar het Ignatiusziekenhuis te Breda. Een passagier van de Mercedes had lichte verwondingen.

Na de eerste aanrijding ontstonden er nog twee aanrijdingen. Bij de tweede aanrijding remde een automobilist te laat voor een al stilstaande personenauto. Hierbij waren drie auto's betrokken en is er alleen materiële schade. Bij de derde aanrijding werd een stilstaand Mercedes busje van achteren aangereden door een personenauto merk Honda. De twee inzittenden in de Honda personenauto zaten bekneld en zijn door de brandweer uit het voertuig gezaagd.

De bestuurster, een 54-jarige vrouw uit Nijmegen, werd met zware verwondingen
overgebracht naar het Ignatiusziekenhuis te Breda. De bijrijdster, een 39-jarige vrouw uit Nijmegen, raakte eveneens zwaar gewond en is overgebracht naar het Baronieziekenhuis te Breda.

De gewonden werden overgebracht door vier Nederlandse en twee Belgische ambulances.

Bij de aanrijding kreeg de politie assistentie van zes medewerkers van de Koninklijke Marechaussee.

Rijkswaterstaat heeft de wegafzettingen verzorgd en het wegdek dat door olieresten vervuild was schoongemaakt.

De meeste betrokkenen bij deze aanrijding, die niet of slechts licht gewond waren, werden op voortreffelijke wijze door het behulpzame en gastvrije personeel van restaurant Roadhouse opgevangen.

Door de Unit Forensisch Technisch Onderzoek is ter plaatse een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Rond 02.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie