Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Repressie tegen de DHKP/C was Europees gecoördineerd

Datum nieuwsfeit: 17-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Europees gecoördineerde repressie
tegen de DHKP/C

April jongstleden vonden er in diverse steden in Nederland invallen plaats gericht tegen de revolutionair-linkse Anatolische organisatie DHKP/C. Er werden meerdere mensen opgepakt en veel materiaal, o.a. van een persbureau, werd in beslag genomen. In heel West-Europa vindt er momenteel een golf van repressie plaats tegen de DHKP/C. Vele sympathisanten zijn inmiddels opgepakt en tot jarenlange gevangenisstraffen veroordeeld. Tegen honderden andere lopen strafrechtelijke procedures. De invallen en arrestaties in Nederland zijn niet los te zien van de ontwikkelingen elders in West-Europa. In onderstaande tekst willen we een overzicht geven van de ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie