Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kompasprogramma voor Noord-Nederland van start

Datum nieuwsfeit: 18-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Noorden blij met besluit EZ
Kompasprogramma voor Noord-Nederland van start

Assen, 18 augustus 2000
Persberichtnummer 00-021Noord-Nederland is ingenomen met het besluit van staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken om het eerste Kompasgeld over te maken naar de regio. De bewindsman heeft ingestemd met het Kompas voor het Noorden als geheel en met het jaarprogramma 2000 van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Ook het gevraagde voorschot van ruim honderd miljoen gulden heeft zijn instemming. Dit geld is bestemd voor cofinanciering van projecten die de ruimtelijk-economische structuur van het Noorden moeten versterken. Het volledige Kompasprogramma loopt tot en met 2006.

Hoewel het SNN het besluit van staatssecretaris Ybema altijd met vertrouwen tegemoet heeft gezien, is het SNN nu toch blij met de officiële toezegging. Niet alleen de bestuurders, ook de ondernemers hebben op dit signaal uit Den Haag gewacht.

De ruim honderd miljoen gulden wordt besteed aan onder andere het verbeteren van de vestigingsvoorwaarden in de economische kernzones, het versterken van de marktsector, het verbeteren van de bereikbaarheid, bedrijventerreinen, stationsgebieden, het onderwijs, het landelijk gebied, de agrarische sector, toerisme en recreatie.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie